Курс на удосконалення адміністративних соціальних послуг

курс на удосконалення адміністративних соціальних послуг. Зображення 1
Учора з презентацією Менторської програми "Удосконалення адміністративних і соціальних послуг у Дніпропетровській області" до міста прибули представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).
У форматі круглого столу за участі секретаря міської ради Анатолія Пастуха, заступника міського голови Олександра Чистякова, представників ЦНАПу, УП та СЗН й інших підрозділів міськвиконкому координатор проекту Оксана Таргоній та експерт Михайло Кравцов представили програму. Мета її полягає у посиленні спроможності партнерських інституцій, таких як Центр надання адміністративних послуг й управління праці та соціального захисту щодо удосконалення та покращення надання адміністративних соціальних послуг.


За словами представників GIZ, взяти участь у конкурсному відборі на співпрацю в рамках програми пропонують містам, у яких вбачають потенціал до розвитку, з котрими є досвід успішної взаємодії. До таких належить і Покров.
У рамках проекту "Підтримка територіальних громад України у звязку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб" , що є однією з ініціатив інфраструктурної програми для України від Німецького товариства міжнародного співробітництва, за останні кілька років було покращено технічне оснащеня та програмне забезпечення ЦНАПу та управління праці.
На думку Оксани Таргоній, значна перевага Покрова у напрацюваннях щодо інтеграції соціальних послуг, що є важливою складовою програми. Наразі через ЦНАП містяни уже отримують чотири послуги УП та СЗН. Це призначення допомоги на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням; призначення допомоги при усиновленні дитини; видача довідки про перебування (не перебування) на обліку в управлінні праці, як одержувач державних допомог; призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Крім того, програма пропонує експертну та менторську допомогу у вирішенні багатьох організаційних питань роботи партнерських установ. Важливим є надання соціальних послуг за життєвими ситуаціями, коли одна подія (народження, вихід на пенсію тощо) вимагає набору певних послуг, які було б зручно отримувати комплексно в одному місці. Усі заходи програми націлені на поліпшення рівня обслуговування населення та професійну підготовку кадрів, що працюють в адміністративному секторі.
Учасники круглого столу обговорили перспективи, які передбачає програма. Сторони висловили сподівання про подальшу успішну співпрацю з удосконалення адміністративних послуг. На думку експертів, у Покрова є усі шанси ввійти до п’ятірки муніципалітетів, обраних за конкурсним відбором до участі в програмі.
Прес-служба міського голови.