Крим-це Україна

 

Сьогодні Покров разом з усією країною відзначає пам'ятний день - День спротиву російській окупації Криму. Саме 26 лютого дев'ять років тому у Сімферополі відбувся 15-тисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. Люди вийшли, щоб сказати “ні” російській окупації Криму.

Ці події стали взірцем громадянської мужності та патріотизму місцевих мешканців. Тисячам кримських татар, які не визнають законності окупації Криму, довелося покинути рідну землю. Дехто з них знайшов прихисток і в Покрові.

У громаді проведено цикл заходів, присвячених цій події. Заклади культури та освіти вшанували мужність та героїзм громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території дистанційними заходами. Онлайн-музичну сторінку “Мелодії нескорених” представили мистецькі школи. У Дитячій школі мистецтв також пройшла виставка робіт відділення образотворчого мистецтва “Краєвиди українського Криму” та година поезії “Кримські спогади” від театрального класу.

Сьогодні маємо гарну нагоду висловити подяку усім кримчанам, які в надзвичайно складних умовах не переривають свого громадянства та духовного зв'язку зі своєю справжньою Батьківщиною — Україною.

Щиро віримо та переконані, що Крим і Україна будуть разом.

Прес-служба міського голови.