Креативність і творчість. В НВК № 1 у додаток до шкільного радіо створили власну електронну газету!

 

Сьогодні масова комунікація займає важливе місце в житті кожної людини і особливо молоді. Тож не дивно, що в навчальних закладах Покрова пропонують все більше креативних проектів, спрямованих на висвітлення шкільного життя. Одним з лідерів у цьому напрямку є Навчально-виховний комплекс № 1. Його вихованці активно просувають ідеї, які є символом нової української школи, націленої на творчий розвиток особистості. Ми вже повідомляли про те, що в НВК № 1 з'явилася перша шкільна радіостанція. А нещодавно медійний простір закладу доповнила власна електронна газета!

Як зазначає педагог-організатор Оксана Журавель, ідея радіо і живої газети з'явилася у дітей після реконструкції школи, яка дала додаткові технічні можливості. НВК № 1 дійсно став сучасним освітнім закладом з великою кількістю мультимедійних пристроїв. Це мультимедійні дошки в класах, телеекрани в коридорах на кожному поверсі. Загалом, близько десятка пристроїв, які можна використовувати для передачі візуальної інформації.

Радіостанція “Школота-FM” функціонує вже майже місяць і за цей час стала невід'ємною частиною шкільного життя. Радіопередачі виходять щодня з понеділка по п'ятницю. В них є окремі тематичні блоки, скажімо про спорт, рубрики гумору, про знамениті дати і тд. У радіостанції є також власний смс- бокс, куди учні школи можуть покласти записки зі своїми побажаннями та ідеями. В основному, діти кладуть привітання та поздоровлення, що говорить про  інтерес до шкільного радіо.

Оксана Журавель: “Ми виходили з тієї позиції, що радіо повинне, перш за все, бути спрямованим на учнів, а не вчителів. Це дає певну самостійність у розробці програм і випусків, можливість підбирати те, що цікаво та зрозуміло сучасним школярам. Створення радіостанції було ініціативою самих дітей і, на мою думку, в таких випадках потрібно йти їм на зустріч”. Дійсно, до своєї медійної діяльності школярі підходять дуже творчо і оригінально. Наприклад, в одній з радіопередач про спорт сюжет закінчили вставкою з пісні популярного гурту “Нірвана”, що викликало справжній ажіотаж.

Створення власної “живої газети”, яка об'єднала в собі відеосюжети, фоторепортажі зі шкільного життя, різноманітні рубрики, також було ідеєю учнівського шкільного самоуправління. Дебютний випуск ознайомив НВК з газетою та її головними ідеями. Загалом, програму планується випускати з періодичністю раз на місяць. Адже підготовка 10-хвилинної сюжету вимагає чималих зусиль та командної роботи. Електронна газета міститиме в собі відеосюжети, колажі, вставки слайдів і навіть інтерв'ю. Звісно, обов'язково сюди включатиметься інформація, яка буде корисною для навчання.

За кожен випуск “газети” відповідає конкретний клас. Наприклад, вихід другого номеру доручено учням дев'ятого класу. Центральною його темою стане свято 8 Березня. Планується також проводити соціологічних опитувань серед школярів з актуальних питань шкільного життя.

Головним активом медійної політики закладу є учні старших класів. У створені передач для радіо та наповнення живої газети НВК № 1 беруть активну участь Дана Лисенко і Аркадій Ніжегородов, Єва Мірошниченко і Олександр Карпухін, Микита Ремешевський і Марина Федорова,  Ліза Полєвщікова і Аліна Черноусова.

Вони пропонують і реалізовують різноманітні ідеї, демонструючи креативний підхід. Молодь завжди була двигуном прогресу і сьогодні школярі Покрова є активними учасниками міського життя.

Прес-служба міського голови.