Краса весни — це творчості натхнення

Напередодні найчарівнішого весняного свята міський музей гостинно зустрічав творчих, креативних, талановитих, натхненних жінок.

12 знаних майстринь, більше десяти творчих напрямків, кілька годин теплого спілкування за чаюванням та безліч цікавих історій.

Така зустріч у форматі творчої світлиці пройшла у музеї вперше і обіцяє мати своє продовження у цікавих проектах.

Директор музею Тетяна Подольчак говорила про весну і творчість, асоціюючи їх з жінкою. Адже у житті жінки багато чого залежить від її внутрішнього стану. Саме творчість є одним з тих ресурсів, який наповнює її енергією, любов'ю та гармонією.

Тетяна Володимирівна представляла гостей, і кожна з чарівних жінок розповідала про своє натхнення, демонструючи роботи.

Як народжуються інтер'єрні ляльки повідали Світлана Вшивкова, Тетяна Цільке, Ольга Постоловська та Ірина Крижанівська. Філософію ляльок-мотанок розкривали Альона Ляшенко та Марина Козленко. Як петриківський розпис став захопленням усієї родини поділилася Анна Рибцова, а Олена Дощенко розповіла про премудрості техніки декупаж. Класичну вишивку представила Світлана Колеснікова, а Тетяна Кондратенко здивувала імпровізацією у вишивці стрічками.

Гордістю Людмили Сахненко є вироби з мікровишивки та валяної шерсті, а Лілія Царицина робить цікавий посуд з полімерної глини. Майстрині є і серед музейників. Сувеніри Тамари Алілуїнко привертають увагу несподіваними рішеннями.

Завершення зустрічі стало таким же приємним, як і спілкування. З нагоди прийдешнього свята на майстринь чекали квіти та подарунки від міського голови Олександра Шаповала.

Прес-служба міського голови.