Команда Покрова взяла участь у Відкритому фестивалі освітньої роботехніки

 

 

У 2018-му році наше місто стало одним з 7 населених пунктів області, де було реалізовано ідею Філіпа Духлія, який є одним з активістів впровадження IT-технологій в Україні.

За його проектом і за підтримки обласної державної адміністрації на базі Будинку творчості дітей та юнацтва була створена школа роботехніки "Startjunior". Вона оснащена сучасним обладнанням, серед якого комп'ютери, 3-D принтер, лазерний верстат, паяльні станції, тощо. Завдяки її появі сотні маленьких покровчан можуть абсолютно безкоштовно отримувати нові знання та розвивати свої навички в новітніх технологіях. І вихованці школи роботехніки Покрова поступово підтверджують ефективність отриманих знань.

На початку березня вони взяли участь у конкурсі інформаційних технологій "Комп'ютерна перлинка". Серед 50-ти учасників дипломи лауреатів III-го ступеню тоді вибороли Яна Коновалова, Ігор Яровий та Денис Сичов.

А 29-го березня у Дніпрі на базі Обласного центру дитячої творчості та ІТУМ, пройшов “Відкритий фестиваль освітньої робототехніки”. В змаганнях приймали участь команди вищих, позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів з різних куточків країни. Загалом, це 40 колективів з Полтавської, Запорізької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Участь у фестивалі взяла і школа роботехніки Покрова.

Покровчани змагалися у таких дисциплінах як програмування (тема "Роботи на сторожі людства"), тривимірне моделювання ("Робототехніка в космосі"), електроніка (напрямки “бої машин сумо”, “прохід траси роботами з максимальною швидкістю”) та змаганнях з технічного конструювання.

Звісно, що новачкам в таких турнірах дуже непросто. Але, не дивлячись на досвідчених конкурентів, без перемоги Покров не залишився. Представник нашої школи Влад Грінь виборов перемогу за напрямком “Програмування”. Слід нагадати, що в січні Владислав здобув перемогу у престижних обласних змаганнях "Роботрафік-2019". Тоді він теж виборов 1-е місце серед юних програмістів області в номінації "Захист проектів з покращення дорожнього руху".

Прес-служба міського голови.