Команда ліцею №2 стала учасником програми залучення підлітків до відбудови країни

Програма називається “План.Дій”, долучитися до її реалізації мало намір 104 команди, організатори відібрали п'ять. Серед тих, чий проєкт пройшов жорсткий відбір - команда з 10 учнів та 4 педагогів ліцею № 2.

- Команда,очолювана творчим та надхненим вчителем Оксаною Матюшенко створили проєкт «Вода. Зберемо. Очистимо. Збережемо». Його актуальність обґрунтована неконтрольованою роботою захоплених росією Каховської ГЕС, Північнокримського каналу і Каховського магістрального каналу. Проєкт не залишив поза увагою експертів. Заслуговуючий на увагу і відповідаючий подіям сьогодення - саме таку оцінку було надано роботі колективу, - зазначає директор закладу Лариса Мякотіна.

Наступні пів року фіналісти разом з експертами та менторами працюватимуть над відбудовою об'єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій, та шукатимуть нові ефективні інженерні рішення для інфраструктурних проблем і викликів, спричинених війною.

Наставники впевнені, якщо вже доводиться відбудовувати будинки, школи, цілі населені пункти, ми маємо зважати на те, якими їх хочуть бачити ті, кому сьогодні 14, 16...

Для багатьох школярів це стане знайомством з новими крутими професіями. Бо серед експертів практичного освітнього курсу є фахівці з проєктного менеджменту, урбаністи, архітектори, інженери, мейкери, екологи, спеціалісти з 3D-моделювання, адвокації змін та інші.

Бажаємо команді з Покрова відчути себе реальними агентами змін, отримати навички майбутнього і гарний результат!

Прес-служба міського голови.