Коли «Слово» стає життям…

 

Член Національної спілки журналістів України, перший редактор  міської газети «Козацька вежа», один з очільників виробничої багатотиражки «За марганець» - сьогодні Микола Васильович Кажукало зустрічає 85 день народження.

Слова щирих привітань та безмежної подяки за багаторічну діяльність, відданість своїй справі, вагомий внесок у розвиток журналістики  адресували ювіляру від імені міського голови Олександра Шаповала.

Миколу Васильовича Кажукала по праву вважають одним із засновників регіональної журналістики, бо разом з корифеями  – Миколою Андрійовичем Занудьком, Олександром Дмитровичем Черкащенком, закладав у місті гірників підґрунтя  важливої справи. Він прийшов у журналістику як робкор, подолавши шлях разом із виданнями, котрі стали його життям. Син фронтовика, дитина війни, дорослішав з книгою у руках, і слово стало його натхненням, воно стало його долею та життям.

Сьогодні Микола Кажукало з теплотою згадує всіх, поряд з ким відбувалося його фахове становлення. Згадує початок 60-х, коли на папір лягали перші рядки про людей праці, виробництво – нариси, замітки, фейлетони. Тоді поряд був наставник – Микола Андрійович Занудько, з яким склався міцний творчий тандем. Газета «За марганець» стала поштовхом до здобуття водієм нової професії, вступу до Київського держуніверситету. 

Вже на початку 70-х Микола Васильович повернувся до редакції штатним працівником, а з початку 80 - очолив газету. Він віддавав улюбленій справі всі свої сили та знання, залучав до творчого процесу талановиту молодь. А його статті друкували обласні видання.

Саме досвід М.В.Кажукала, його бачення, хист майстра слова стали незамінними під час формування першої міської газети, куди його запросили редактором. У непрості 90-ті зароджувалося видання «Козацька вежа», чия поява стала знаковою подією міста. Микола Васильович  з добротою згадує кожного кореспондента, дописувача, зазначаючи, що їхні публікації піднімали важливі теми, торкалися усіх аспектів життя.

Десятки талановитих журналістів отримали професійний старт поряд з мудрим наставником – Миколою Васильовичем Кажукало.

Він і сьогодні на вістрі подій, разом з тими, хто тримає інформаційний фронт.

Слова безмежної подяки від імені Олександра Шаповала адресувала ювіляру заступник міського голови Ганна Відяєва, з побажаннями довгих років життя під мирним небом України.

Прес-служба міського голови.