“Коло підтримки” - коло друзів

Війна принесла випробування в наше життя. Втім наш вибір — перемогти і вистояти. Головне - допомогти в цьому дітям, аби травматичний досвід якнайменше позначився на їхньому ментальному здоров'ї у майбутньому.

Про це - Всеукраїнська програма ментального здоров'я “Ти як?”, створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Їй співзвучний міський освітній проєкт “Освіта в умовах надзвичайних ситуаціях”, у рамках якого на базі БТДЮ більше року працює пункт соціально-психологічної допомоги “Коло підтримки”.

Він став острівцем психологічної підтримки, емоційного відновлення, розуміння та справжньої дружби для дітей дошкільного та шкільного віку.

Лише за рік його фахівці надали підтримку майже 600 діткам, багато з них мають статус ВПО або належить пільгових категорій.

До них звертаються також сім'ї, які повертаються з-за кордону, батьки, педагоги.

Досвідчені практичні психологи Лілія Дробот та Ірина Янчук, готові простягнути руку допомоги кожній дитині, яка цього потребує. Фахівці пройшли відповідну підготовку, здатні знайти підхід до кожного, з повагою ставляться до життєвих історій родин.

Попереднє групове заняття відбулося у формі майданчика психологічного розвантаження “Осінні таємниці гарного настрою”.

Малеча грала у динамічні та настільні ігри, з кубиком емоцій, долучалася до веселих руханок, психогімнастики, відвідали арт-майстерню та багато іншого. Усі вправи були спрямовані на психоемоційне розвантаження дітей.

Кожна зустріч у “Колі підтримки” - це гарний настрій, позитив, радісні емоції, отримання ресурсу та зняття напруги.

Пункт працює щодня у будні дні, групові заняття проходять у четвер та п'ятницю.

Прес-служби міського голови.