“Книга Добра” вже у Покрові

Ексклюзивна книга із сотнею зворушливих історій про добро тепер у міському музеї Покрова. Створена в рамках масштабного міжнародного соціального проекту “Книга Добра”, що вже 5 років мандрує світом, об'єднавши тисячі дітей та дорослих з усієї країни. Життєві історії про добро, щирість, людяність, якими вони поділились, популяризують Україну з її великим, мудрим серцем та добрими людьми.

Результатом співпраці стали 25 унікальних книг, сторінки яких зроблені з незвичайного черпаного паперу. Його виготовили з бавовни і трав, зібраних у тих регіонах, звідки надійшли історії про добро. Такий папір може зберігатися тисячі років.

Примірники вже відправлено у найбільші бібліотеки світу, а їхні друковані копії поширені по всій країні, тепер і в нашому місті.

Оригінали Книги бачили наші музейники в Дніпропетровській обласній раді, де інціатори  проекту - Благодійний фонд «Чисті Серцем» та Центр української культури у м.Таллінн презентували наступний проект. Це Міжнародний культурно-соціальний проект “Таємниці України для тебе”. Він покликаний популяризувати наші народні традиції  та підвищувати туристичну привабливість нашого краю, шляхом  створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. 

Зібрана інформація про українську автентику, народні ремесла, страви, природні та культурні об'єкти, пам'ятки, цікаві історії будуть упорядковані в такі ж унікальні книги та відкриті світу.

В рамках проекту організатори обіцять створити цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою “Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо”.

Долучитися до такої цікавої та потрібної справи можуть і покровчани. Запрошуються дорослі і діти, народні майстри, представники туристичного та ресторанного сервісу, навчальних закладів та інші категорії. Заявки приймаються до 15 серпня як  одноосібні, так і колективні.

Більше дізнатися про умови участі й сам проект “Таємниці України для тебе” можна за посиланням.

Прес-служба міського голова.