Картини юних покровчан побачать у Австрії

 

Минулого тижня у обласному центрі відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Австрійська листівка», який проходив під егідою Почесного Консульства Австрійської Республіки у місті Дніпро. Роботи талановитих покровчан увійшли до числа фіналістів та будуть передані до Посольства Австрійської Республіки в Україні.

Понад 200 робіт надійшло на конкурс, присвячений Національному святу Австрійської Республіки 2023. З них журі виділило 35, серед яких картини наших – Анастасії Лободи, вихованки Школи мистецтв, Дар'ї Гаврюк з Ліцею №2, Володимира Рєпіна – учня Ліцею №5, Діани Спіркової – викладача Будинку творчості дітей та юнацтва.

Не випадково темою  обрали «Об'єкти і елементи всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Австрії», в країні налічується 12 об'єктів зі списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Тож, перш ніж створити картину, учасникам належало заглибитися в історію та культуру Австрії, передати дух і колорит цієї землі. Кожна робота заслуговувала на увагу, про що зазначали провідні фахівці Почесного Консульства Австрійської Республіки у місті Дніпро та управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради, ГО "ЖІНКИ плюс", спільно з якими проводився конкурс.

Як наголошували організатори, особливі емоції викликали картини дітей, які перебувають на територіях, де тривають бойові дії. Їхні малюнки сповнені життєстверджуючих кольорів та надії. З ними та іншими можна було ознайомитися на вернісажі, організованому  музеєм "Літературне Придніпров’є". Кожна картина вражала цілісністю, індивідуальним стилем, технікою виконання.

Фіналісти  нагороджені дипломами та пам’ятними подарунками. Усі роботи учасників конкурсу будуть передані до Посольства Австрійської Республіки в Україні, частина з них увійде до австрійського альбому, з яким зможе ознайомитися широкий загал.

Прес-служба міського голови.