Картини покровчанок стали символами обласного мистецького проєкту

Сьогодні малюнки Анастасії Лободи, Діани Постольнік, Вероніки Гаврюшенко представлені широкому загалу на виставці, організованій Почесним консульством Австрійської республіки у місті Дніпро, спільно з ГО ЖІНКИ плюс, Управлінням з питань культури та спорту виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, обласним методичним центром клубної роботи та народної творчості.

Не тільки для дівчаток та їхніх наставників, це непересічна подія для всіх покровчан. Адже роботи вихованок Школи мистецтв отримали найвищі оцінки компетентного журі, а тепер є символами унікального конкурсу – «Козацька воля» елемент нематеріальної культурної спадщини «Козацькі пісні Дніпропетровщини» у малюнках.

Не так давно юні художниці, учениці Тетяни Думчикової та Тетяни Дмитрук, взяли активну участь у творчому проєкті зі збереження національної спадщини. Дівчатка проілюстрували козацькі пісні, оживили їх в яскравих образах. До мистецької майстерні долучилися вихованці мистецьких шкіл, шкіл естетичного виховання та клубних закладів культури з усієї області. І саме роботи покровчанок зацікавили Почесне консульство Австрійської республіки у місті Дніпро, яке у співпраці з ГО ЖІНКИ плюс, Управлінням з питань культури та спорту виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, обласним методичним центром клубної роботи та народної творчості вирішили представити їх світові.

Картини виставлено у ТОЦ Славутич, де їх побачать сотні відвідувачів. Більше того, у своїх соціальних мережах ТОЦ Славутич оголосив розіграш 5 наборів мерчу: еко-торбинка для зручного шопінгу, яскравий кухлик як приємне нагадування і личмачку на згадку із зображенням однієї з експонованих робіт. Виставка і розіграш триватимуть до кінця липня 2024р.

А картини покровчанок будуть зігрівати серця і нагадувати про нашу культурну спадщину, віковічну історію та незламний дух.

Прес-служба міського голови.