Із сесійної зали


31 березня другим пленарним засіданням продовжила роботу чергова 19 сесія Покровської міської ради.


Більшість питань, внесених до черги денної, стосувалося комунальної сфери. Так, депутати затвердили акт приймання-передачі основних засобів із балансу підприємства «Саночистка» на баланс управління ЖКГ. Як відомо, аби майно «Саночистки», що переходить в обласне підпорядкування, залишилося міським, на попередній сесії було затверджено рішення про передачу основних засобів із «Саночистки» на баланс управління міського комунального господарства міста. Розпорядженням міського голови була створена відповідна комісія, яка здійснила приймання – передачу автомобілів, спецтехніки та приміщень у комунальну власність міста, що й було погоджено на сесії.
Наступним питанням депутати ухвалили звіт незалежної оцінки ринкової вартості комунального майна МКП «Орджонікідзетеплоенерго». Напередодні це питання детально вивчали депутатські комісії на спільному засіданні аби врахувати усі фактори, котрі дозволять мати максимальний зиск від реалізації майна підприємства, котре припинило свою діяльність. Мета даного рішення, як і наступного - «Про списання, демонтаж та реалізацію майна МКП «Орджонікідзетеплоенерго» - вжиття термінових заходів із погашення заборгованості підприємства по сплаті боргу за обов’язкове пенсійне страхування та єдиний соціальний внесок. Через те, що тривалий час на МКП "Орджонікідзетеплоенерго" була поширена практика під час виплати зарплати не сплачувати вказані обов’язкові платежі, на сьогодні колишні працівники фактично втратили страховий стаж і не можуть реалізувати своє право на отримання належного пенсійного забезпечення. Саме ці кошти пропонується направити на погашення заборгованості аби виправити критичну ситуацію, котра склалася протягом більш як п’яти років, та поставила людей у безвихідь.
Серед інших питань депутати зі змінами затвердили список присяжних міського суду. Коментуючи проект рішення, заступник міського голови Андрій Маглиш нагадав, що згідно закону «Про судоустрій та статус суддів» до розгляду окремих категорій судових справ, разом з суддями залучаються присяжні з числа пересічних мешканців. Так, у кримінальному судочинстві -це справи щодо кримінальних правопорушень, що передбачають довічне ув’язненння, у цивільних – щодо обмеження, визнання чи відновлення дієздатності, про визнання безвісти зниклими та інші.
Розглянувши усі питання черги денної, депутати прийняли відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.