Історія Шолохового стала її життям

 

Так говорять мешканці старостинського округу про Тамару Іванівну Натикану, яка сьогодні святкує поважний ювілей.У День свого народження людина, що все своє життя віддала рідному Шолоховому, приймала щирі вітання та слова безмежної подяки від міського голови Олександра Шаповала, старости Євгена Лісніченка з побажаннями щастя, благополуччя та довгих років життя.

Завжди усміхнена й відкрита душею,Тамара Іванівна не уявляє своєї долі без рідного села, його мальовничих просторів, з яким пов’язане усе найдорожче. Вона народилася у буремному 1941 році, коли її рідний край вкрило чорне крило окупації. Пам’ятає, як чекали батьків з фронту, аж до голодного 47-го, як піднімали село і раділи мирному життю. Сімнадцятирічною випускницею Новомосковського кооперативного технікуму розпочала самостійну дорослу дорогу. Всього досягала сама, не звертаючи з обраного шляху, вирісши з касира до головного бухгалтера.

Любов до людей відгукувалася їхньою повагою та довірою. Тамара Іванівна Натикана неодноразово обиралася депутатом та членом виконкому сільради. І саме вона стала ініціатором та втілювачем у життя важливої справи – створенні у селі ради ветеранів.

Вже понад 20 років веде цю роботу, очолюючи осередок та згруповуючи однодумців. За ці роки був зібраний безцінний матеріал з історії села, життєвих шляхів ветеранів, які воювали на фронтах Другої світової, звільняли наш край, а за мирних часів розбудовували його.

Десятки записів, фотосвітлин, документів зібрала Тамара Натикана разом з членами ради, аби увічнити ветеранський подвиг та зберегти його для нащадків. Історія краю є частиною її особистої історії, тож коли працівники селищного Будинки культури вирішили створити музейну світлицю, Тамара Іванівна однією з перших долучилася до справи. Збирала експонати і брала участь у відтворенні народних традицій, бо це те, що необхідно молоді, аби не втратити свого коріння. Вона це знає як ніхто, бо має велику родину, онуків та правнуків, якими пишається, котрі є її підтримкою.

Сьогодні вони говоритимуть про історію свого роду, вітаючи найдорожчу людину з головним для неї Днем.

Прес-служба міського голови.