“Історія міста — то моє натхнення”

З такою теплотою говорить про улюблену справу директор міського народного історико-краєзнавчого музею ім.М.Занудька -Тетяна Подольчак. Сьогодні вона відзначає свій ювілейний день народження. З цією подією Тетяну Володимирівну привітав міський голова.

-Ви продовжуєте велику справу, - говорив Олександр Шаповал, адресуючи найщиріші привітання ювілярці. - Музей — живе, в ньому завжди є відвідувачі, тут триває серйозна краєзнавча робота. Він цікавий молоді, отже історія — продовжується.

Особиста історія Тетяни Подольчак тісно переплелася з історією Покрова. Вона приїхала до міста молодим спеціалістом наприкінці 80-х. Була однією з тих, хто на початку 90-х відстоював позашкільну освіту, трансформуючи Будинок піонерів у Будинок творчості дітей та юнацтва. Її добре знають як незмінного керівника Школи раннього розвитку та людини, котра завжди цікавилася краєзнавчою роботою, прищеплюючи дітям любов до свого краю, своєї країни.

Разом з вихованцями вони досліджували сиву минувщину у експедиціях Нікопольщиною. Сьогодні колишні учні приводять до музею вже своїх дітей, аби Тетяна Володимирівна розповіла про скіфів та козаків, гірничу справу та сучасний Покров. Кожен експонат зберігає свою історію, яку вона розкриває відвідувачам. Так минуле стає зрозумілим і цікавим. Тетяна Подольчак із захопленням розповідає про справу, яка щодня дарує нові зустрічі та відкриття. Пишається новими артефактами, якими поповнився музей за останні декілька років, технічними можливостями. У світлинах, листах, вишитих рушниках живе пам'ять про людей, про наших пращурів, зазначає вона. 

-Тут, у музеї, продовжується літопис Покрова, а отже живе спомин про всіх, хто був відданий місту, кожен експонат зберігає особливе тепло і цим вони безцінні, - говорить Тетяна Володимирівна. - Мені пощастило працювати з людьми, які розуміють це, усією душею вболівають за справу. Поряд з нами завжди Олександр Шаповал, поруч не просто колеги — однодумці. Музей - то частина мого життя, а історія — то натхнення, велике щастя займатися улюбленою справою.

Прес-служба міського голови.