Історія колективної радіостанції БТДЮ увійшла до фонду міського музею

 

Розділ, присвячений легендарній команді, з’явився у експозиції «Спортивна гордість Покрова».

Колективну радіостанцію Будинку творчості по праву вважають явищем зв’язку на коротких хвилях. Майже півстоліття у ефірі, перемоги у міжнародних та всеукраїнських турнірах. Колективка виростила сотні спортсменів, всім дала путівку у життя. За перемогами учнів та команди завжди стояв Почесний громадянин міста, незмінний керівник радіостанції, майстер спорту України з радіоспорту Микола Гнатович Голуб. Він розкрив дітям цей технічний вид спорту, зробивши його цікавим для юних спортсменів.

Про переможний рух радіохвилями світу розповідає нова експозиція. Тут зібрані кубки та медалі, численні дипломи та картки, за якими можна прослідити всю історію команди. Також світлини спортсменів, чемпіонів, неодноразових володарів Кубку України з радіозв’язку на коротких хвилях.

Як зазначає директор музею Тетяна Подольчак, досягнення спортсменів занесені до каталогу технічних здобутків обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді, вони є здобутками не лише Покрова, а й України. Експонати розповідають про важливий напрямок у спортивному житті міста.

Прес-служба міського голови.