ХРИСТОС ВОСКРЕС!

христос воскрес!. Зображення 1
Сьогодні, у цей світлий і радісний день, із уст усіх православних християн звучить дороге нашому серцю – «Христос воскрес!» Які величні, змістовні ці слова! Який безмірно глибокий богословський зміст у пасхальному привітанні! У них зосереджено сутність нашої віри, сенс нашого буття. Ці слова не просто нагадують нам про наше воскресіння в день Його великого і славного Другого Пришестя. Вони випромінюють дивовижну силу, яка пронизує все наше єство. Вони кличуть нас до життя вічного, переконують нас, що ми мусимо вмерти для гріха, щоб сказати разом з апостолом, що «вже не я живу, а живе в мені Христос» (Гал. 2:20)


Благословенний Господь і Спаситель наш, Який просвітив нас світлом Свого Воскресіння і дарував нам благодатну пасхальну радість, яку ніхто і ніколи не забере від нас (див.: Ін. 16: 22)! Нехай живе в наших серцях ця радість, нехай буде вона нашою силою і надією: «Радуйтесь, довершуйтесь, утішайтесь, будьте однодумні, мирні, — і Бог любові й миру буде з вами» (2 Кор. 13: 11).
Дорогі брати і сестри! Від глибини душі вітаю вас усіх із Воскресінням Христовим. Бажаю родинного щастя, доброго здоров’я і благополуччя у вашому щоденному житті. Нехай Христос, Який воскрес із мертвих, береже нас у єдності й любові, дарує пасхальну радість і мир нашій Україні!
Радісних і щасливих свят!
Благочинний Покровського благочиння – протоієрей Володимир Качан.