Гирьовики не здають позицій


1-3 липня у Херсоні відбувся Традиційний Чемпіонат ФГС України з гирьового спорту серед чоловіків, жінок, юніорів, ветеранів. 160 кращих спортсменів з усієї України змагалися у наступних видах: двоборство - чоловіки 130 учасників, ривок - жінки 30 учасниць. Блискуче виступали і наші спортсмени.


Перше місце у Чемпіонаті серед ветеранів 40-44 роки у ваговій категорії до 90 кг посів Віталій Мартинюк. Боротьба була запеклою. Після першої вправи - поштовх наш спортсмен випереджував суперника лише на 2 підйоми. Основна і вирішальна боротьба розгорнулася у другій вправі – ривок, але і тут наш спортсмен був сильнішим та збільшив свою перевагу на 8 підйомів. Результатом двоборства стала перемога рахунком 245 підйомів.
Серед жінок ветеранів у наймолодшій віковій групі 35-39 років у ваговій категорії до 60 кг виборола срібло Олена Жданова.
Учасники-юніори покращили свої результати, отримали новий досвід та посіли почесні ІV і V місця відповідно – Руслан Вілкул у ваговій категорії до 65 кг та Валерія Жданова у ваговій категорії до 60 кг.
Начальник відділу молоді та спорту міськвиконкому Яна Селезньова.