Готуємося до зими

готуємося до зими. Зображення 1
Про підготовку комунальних підприємств та соціальної сфери міста Покров до роботи в осінньо-зимовий період 2016-17 років – таким було основне питання на засіданні виконкому міської ради, що відбувся 28 вересня.
Курс на децентралізацію теплопостачання, закріплений рішенням лютневої сесії, визначив коло першочергових питань, що стоять перед містом. Передусім, це переведення на індивідуальне опаленням соціально-незахищених верств населення, об’єктів комунальної власності, соціальної та бюджетної сфери.


Комунальна сфера
Як доповів начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Ребенок, наразі здійснюється переведення на індивідуальне опалення 17 об’єктів комунальної сфери.
Твердопаливна котельня ЦМЛ забезпечуватиме теплом і Центр первинної медико-санітарної допомоги, НВК№1, гуртожитки (вул. Героїв України, 13; Центральна 49, та 49 а), Інформаційно-розрахунковий центр, міський відділ поліції, гімнастичну залу ДЮСШ (вул. Г.Тикви, 13), міськвиконком.
До твердопаливної котельні Будинку творчосты під’єднують ДЮСШ управління освіти, Школу мистецтв, будівлю управління освіти.
Окрема твердопаливна котельня обігріватиме професійно-технічне училище.
Електроопалення встановлюється у міському музеї, бібліотечних філіях № 2 та 3.
Здійснюється реконструкція існуючої газової котельні МКП «ЖЕО», яка обігріватиме і гуртожиток (Чехова, 15).
Управління праці та соціального захисту теж опалюватиметься газовою котельнею.
Передбачається, що такі заходи дозволять скоротити споживання газу на 3, 5 мільйонів кубічних метрів.
Житловий фонд
Що стосується житлового фонду міста, то станом на 28 вересня 81% квартир мають індивідуальне опалення.
У ході роботи міжвідомчої комісії виконкому та робочої групи з питань децентралізації визначено абоненти пільгової категорії населення, котрим уже встановлюються індивідуальні прилади опалення за рахунок соціально-матеріальної допомоги. Із числа абонентів, котрі не ввійшли до пільгової категорії, частина самостійно встановлює індивідуальне опалення, 270 – це мешканці гуртожитків, які централізовано опалюватимуться від твердопаливної котельні ЦМЛ, інші - покинуті квартири, де мешканці не визначені. Переведення на індивідуальне опалення триває – паралельно йде укладання договорів та здійснюється монтаж газових конвекторів.

Також Віктор Васильович поінформував про роботи, що виконуються міським комунальними підприємствами в рамках підготовки міста до осінньо-зимового періоду.

Благоустрій
Окремо мова йшла про заходи з благоустрою, які виконуються за кошти обласного , місцевого бюджетыв а також за рахунок депутатської субвенції. Зокрема, здійснюється капітальний ремонт трьох доріг і двох тротуарів, відбувається реконструкція вулиці Центральної та площі ім. І. Сірка, парку ім. Б. Мозолевського, триває капітальний ремонт громадського туалету. Поточним ремонтом охоплено 30 доріг та 8 тротуарів. Встановлено 6 автобусних зупинок, дві відремонтовано, придбано та встановлено два дитячих майданчика.
З 1 листопада заплановано відновлення роботи диспетчерського пункту виконкому Покровської міської ради. Організована робота аварійно-відновлювальних бригад та відповідних керівників підприємства, керівного складу виконкому з затвердженим графіком чергувань.
Обговоривши доповідь, виконкомом було затверджене відповідне рішення та розглянуті питання « у різному».
Прес-служба міського голови.