Готуємо дітей до школи разом

Незабаром День знань, і у батьків нині відповідальний період — придбати все необхідне, аби під час навчання учні не знала ні в чому потреби. Проте не усі можуть забезпечити дітей необхідним. І тих, кому складно, місто не залишає наодинці з проблемою.

Вже стало нормою, за кошти міського бюджету через електронну систему “Прозоро” закупляти одяг та канцтовари дітям пільгових категорій.

Для усіх дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, закуплено комплекти шкільного одягу, враховуючи розмір кожного. Блузи, спідниці, жакети та спортивні костюми для дівчат та сорочки, шкільні та спортивні костюми для хлопців. Все гарної якості, різних моделей та дизайну. Про це говорить і Валентина Дмитрівна, опікун двох діток:

- Добре, що в таких речах наші діти не виділятимуться поміж інших. Минулого року також одяг був гарним і добре носився. Це суттєва підтримка для родин.

Пункт видачі управлінням освіти організовано в ДЮСШ. Школи йдуть за графіком, тож немає скупчення і кожному допомагають обрати необхідне.

Підтримку надано і родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Діти цієї категорії мали можливість обрати необхідні речі у Центрі соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді.

Потреби дітей пільгових категорій у канцтоварах вивчала служба у справах дітей міськвиконкому. В результаті чого, кожному було підготовлено індивідуальні пакунки. Для учнів там зошити, щоденники, альбоми, обгортки, фломастери, олівці та інше, а для дошкільнят, крім канцелярії, ще й іграшки.

Кожній дитині через листівку міський голова Олександр Шаповал передав вітання та побажав у новому навчальному році завзяття, натхнення та старання, вірних друзів та відмінних оцінок у щоденниках.

Прес-служба міського голови.