Естафету новорічних свят  приймає Різдво

Знову Різдво. Багато століть тому, у небесах спалахнула Вифлеємська  зоря, сповістивши прихід у світ любові, чистоти, віри і надії. Різдво - одне з найкрасивіших і улюблених свят в Україні. Воно має багату історію з унікальними традиціями, звичаями і символами. І хоч  цьогоріч карантин не дозволяє у повній мірі їх відтворити, заклади освіти та культури Покрова створили для містян святкову атмосферу в онлайн - просторі.

Музейники провели етнорозвідку «Добрий дід – дідух»,  розповівши та показавши, як виготовляється обов’язків атрибут Святвечора, що уособлює дух предків та є оберегом роду.

У Шолоховському будинку культури відтворили обряд приготування різдвяної вечері та зустріч гостей.

 

 

 У  читай-компанії дитячої бібліотеки - «Ми – читайлики», провели відеочитання. У бібліотеці для дорослих підготували буктрейлер «Цікаві факти про Різдво» та презентували книгу «Містерія Різдва».

До новорічно-різдвяного челенжу активно приєдналися заклади освіти, адресуючи містянам онлайн-привітання, свою творчість та колядки. Бо Різдво – це свято, яке об’єднує. Це пора, коли ми усвідомлюємо важливість того, щоб бути разом. Разом з рідними та близькими, з тими, кого ми любимо. І навіть, якщо цьогоріч разом тільки подумки. Саме головне-  вірити в те, що все буде добре.

Прес-служба міського голови.