Енергопостачання – прогнози оптимістичні

енергопостачання – прогнози оптимістичні. Зображення 1
Міська влада Покрова та енергетики ДТЕК Дніпрообленерго синхронізують свої дії, направлені на стабільність проходження першого опалювального сезону в рамках децентралізації теплопостачання. Про це йшла мова на двосторонній зустрічі міського голови Олександра Шаповала та начальника Нікопольських районних електричних мереж Олександра Чорного, котра відбулася 25 листопада. Коментуючи домовленості, міський голова зазначив, що у нас є повне порозуміння з енергетиками, та намір тісної співпраці задля того, аби жителі міста не відчували дискомфорту, а місто благополучно пережило опалювальний сезон.


Обговорення плану заходів, направлених на мінімізацію перебоїв в електропостачанні, передували засіданню чергової сесії Покровської міськради.Виступаючи перед депутатами, представник ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» передусім поінформував про причини виникнення перебоїв із енергопостачанням, котрі мали місце в листопаді.
-Дійсно, децентралізація теплопостачання міст Покрова, Нікополя та Марганця, які є зоною обслуговування РЕМ, стала великим випробуванням для енергетиків через масовий перехід на автономне електроопалення. Проте це не має стати проблемою для Покрова, де пішли шляхом встановлення газових приладів, - зазначив представник ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго».
Перебої, які мали місце, Олександр В’ячеславович назвав нетривалими, і пов’язав із сезонними факторами: збільшенням енергоспоживанням через похолодання, виявленням слабких місць, перерозподілом навантажень.
У місті знаходиться ремонтна база, де є оперативно-виїзні та ремонтні бригади, котрі в змозі невідкладно реагувати на можливі негаразди. Є досвід ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій. У разі виникнення такої необхідності, компанією передбачено алгоритм взаємодії між РЕМ із ближніх районів обслуговування, хоча у Покрові й немає передумов, для виникнення якихось катаклізмів з енергопостачанням, вважає  керівник районних електричних мереж.
Це підтверджують й у відділі корпоративних комунікацій ДТЕК Дніпрообленерго, перераховуючи заходи, здійснені енергетиками.Зокрема, відремонтовано 5,786 км розподільчих (локальних) мереж 6 – 0,4 кВ. виконано капітальний ремонт трьох кабельних ліній 0,4 кВ з повною заміною кабеля. Замінили на більш потужні два силових трансформатора на підстанціях, котрі тепер відповідають прогнозованому підвищенню навантаження при електрообігріванні. Одночасно триває ревізія усього обладнання трансформаторних підстанцій. Капітально відремонтували 6 трансформаторних підстанцій, повітряних ліній електропередач загальною протяжністю понад 5,786 км, встановили 10 нових опор, проклали 1,23 км нових електромереж.
З 24 жовтня у Покрові працює у цілодобовому режимі оперативно-виїзна бригада для максимально швидкої ліквідації можливих ушкоджень. Крім того, 1 грудня в контакт-центі ДТЕК Дніпрообленерго впровадять спеціальну окрему багатоканальну телефонну лінію 0 800 301 220 для отримання мешканцями міста інформації про ремонти, які ведуться, термінах відновлення електропостачання абонента. Дзвінки прийматимуться у цілодобовому режимі.
У свою чергу енергетики звертаються до споживачів із проханням бути відповідальними. Передусім вимикати електроприбори, котрі не використовуються. У випадку аварійних відключень – вимикати опалювальні прибори, оскільки при відновленні електропостачання відбувається кидок пускового стуму , що може призвести до повторного відключення.

Прес-служба міського голови.

енергопостачання – прогнози оптимістичні. Зображення 2