Єлизавета Литвиненко - бронзова призерка престижного турніру Grand Prix

Вихованка ДЮСШ ім. Дані Дідіка Ліза Литвиненко представляла збірну України на престижному міжнародному турнірі із дзюдо світової серії Upper Austria Grand Prix, що проходив в австрійському Лінці. Дівчина впевнено провела змагання у ваговій категорії до 78 кг та виборола бронзу!

Змагання проходили три дні та зібрали 455 учасників із 72 країн світу. В ході старту спортсмени виборювали медалі та призи, але, головне, рейтингові бали кваліфікації до Олімпійських Ігор 2024 в Парижі.

Збірна України виступила просто фантастично! В активі "синьо-жовтих" п’ять нагород - два срібла й три бронзи. В числі медалістів й наша землячка.

На шляху до медалі Ліза перемогла бразильянку та представницю Нідерландів. У півфіналі наша борчиня поступилася титулованій француженці, чемпіонці світу Маделінг Малонга. Та у вирішальному поєдинку за бронзу талановита 19-річна дзюдоїстка не залишила ніяких шансів японці Сугімурі. В основний час змусила суперницю заробити пару "шидо", а в доданий час організувала кидок на "іппон".

 Бронза з Лінцу - вже друга нагорода Єлизавети Литвиненко цього року: в січні вона виборола срібло на Grand Prix в Португалії.

Дзюдоїстка представляє спортивний клуб "Дзюдо Дніпро", де тренується під керівництвом Андрія Блошенка й Сергія Синілова.

Вітаємо Єлизавету та її тренерів з перемогою! Покровчанка вкотре підняла прапор України, прапор Переможців! Пишаємося!

Прес-служба міського голови.