Експозиції й майстер-класи під відкритим небом – міський музей запрошував у гості

експозиції й майстер-класи під відкритим небом – міський музей запрошував у гості. Зображення 1
У Міжнародний день музеїв міський народний історико-краєзнавчий музей ім.М.Занудька вийшов до містян. На площі перед закладом говорили про минуле, презентували експозиції, доповнюючи сказане майстер-класами й виступами молоді.


Від часів козацтва і до сьогодення – про всі ці історичні етапи розповідали музейні охоронці. Сьогодні заклад, відкритий у 1967 році, зберігає близько трьох тисяч експонатів, які, з огляду на історичну пам’ять, є безцінними, адже не лише свідчать про минуле, а й про тих ентузіастів, хто започатковував та впроваджував музейну справу. Про це говорили, поздоровляючи працівників закладу, всіх містян з днем, який спонукає вкотре відкрити для себе історію рідного краю, заступник міського голови Наталія Бондаренко, начальник відділу культури Тетяна Сударєва. Було згадано, як все починалося, легендарну особистість, ветерана війни, відомого журналіста, Почесного громадянина міста – Миколу Занудька. Підкреслено, що сьогодні музей живе, в ньому діє рада, котра згуртувала людей, небайдужих до теми історичної спадщини. На святі члени ради, юні екскурсоводи, представники творчих колективів міста говорили про музей і мовою музики також.
Про те, що спадковість поколінь визначає завтрашній день, зазначала директор Тамара Жежеріна. Твердженням тому стали представлені загалу виставочні стенди. Музейні фонди поповнюються експонатами, зібраними й збереженими містянами, котрі продовжують історію закладу й міста.
Прес-служба міського голови.

експозиції й майстер-класи під відкритим небом – міський музей запрошував у гості. Зображення 2 експозиції й майстер-класи під відкритим небом – міський музей запрошував у гості. Зображення 3