Двом покровчанкам присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

29-го січня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 33/2024 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня». До числа багатодітних матусь, яких нагороджено почесною відзнакою за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку, увійшли мешканки нашої громади - Олена Волкова та Наталя Коцюба.

Найвищу відзнаку — почесне звання «Мати-героїня» присвоюють жінкам, які народили та виховали до 8-ми річного віку 5-ох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

У родині Олександра та Олени Волкових восьмеро дітей - чотири донечки та чотири сина. Найстаршій Ксенії - 25 років, а найменшій Софійці 6 березня відсвяткували 4-річчя. Подружжя, що живе за законами християнської моралі, вдячне Богу за таку щасливу долю, вони обожнюють свою малечу і не уявляють життя інакше. Старанні й талановиті діти - відрада й натхнення, те заради чого живуть і чому радіють батьки.

Історія їх знайомства повертається у 90-ті минулого століття. Зустрілись один з одним на роботі. Олена проходила практику у будівельній бригаді гірничо-збагачувального комбінату нашого міста і познайомилась з Олександром, який працював на підприємстві монтером колії. Він закохався у юну красуню та освідчився на її 18-річчя. Невдовзі одружилися. Сімейна дорога була різною, іноді пролягала звивистими шляхами зі складними випробовуваннями. Сьогодні разом і в радощах, і в горі, є один одному міцною підтримкою та опорою у всьому, виховують діток та радіють щасливій дружній великій родині.

У складних буденних клопотах малеча знає, як розрадити та підняти настрій. Затишні музичні концерти вже стали доброю традицією у родині. Старші дітлахи —  Вікторія, Михайло, Павло — вихованці Дитячої школи мистецтв, опановують гру на різних музичних інструментах. Ксенія — випускниця закладу. Співати обожнює матуся та найменші дітлахи — Сашко, Тимофій, Мілена та Софійка. Так і склався родинний творчий тандем, який приносить втіху. На радість всім, в родині також є затятий кулінар. Павло змалечку проводить час з мамою на кухні, а зараз, у свої одинадцять, вміє здивувати рідних смачним десертом чи тортиком. Тож гарний сімейний відпочинок з настроєм та смаколиками - вдається. Діти гарно вчаться, розвиваються у власних захопленнях, радо допомагають один одному та родині, зростають на радість батьків.

Щоденні клопоти та турботи — буденність кожного з нас. Але знаходити та отримувати від них радість й задоволення — важливі складові, які  варто  берегти та цінувати.

Родина Наталії та Сергія Коцюби виховує шестеро діток — три сина та три донечки. Наталя переконана, що таке почесне звання як «Мати-героїня» варто присвячувати не лише матусі. Бо всі родинні обов’язки та відповідальність рівноцінно покладені на обох батьків. Татусь — головна людина в сім’ї, на якого припадає левова частина такої приємної але відповідальної ноші — не лише виховання, а й забезпечення родини. Тому цю почесну нагороду поділяє зі своїм коханим чоловіком.  Ділиться, що їх життєва історія — це історія свідомого батьківства. Первістками були двоє синів - Денис та Єгор. Трохи згодом, через 9 років, народилась Мілена. Потім — донечка Ліана, синочок Кирило та донечка Єсенія. У великій родині завжди панує атмосфера тепла та взаєморозуміння, що дарує не лише позитивні відчуття, а й мотивує у всіх сферах.

Хлопчики в родині дуже люблять спорт  і до цього їх заохочує татусь. Дівчатка теж полюбляють активні заняття, але й досить часто надають перевагу творчим заняттям. Всі разом, родиною, люблять активно відпочивати та подорожувати.

Наталя з радістю ділиться про те, що діти допомагають відкрити їм нові грані батьківства. Кожна дитина — це найдорожчий скарб, неймовірний світ, натхнення і майбутнє. Зустріч із кожним з них — особлива нагорода! Незалежно від обставин, кожна дитина має бути щаслива, а батьки повинні сприяти цьому. Важливо не просто розуміти кожного, а й віднайти ту золоту середину між батьківськими настановами та прагненнями дітей.

Знайомство Наталі та Сергія теж сталося на роботі. Вони — працівники державної служби України з надзвичайних ситуацій. І щасливі від того, що доля подарувала їм таку зустріч і так склалося їх життя.

Вітаємо родини та матусь з почесними нагородами! Нехай трепет у вашому серці буде лише від щастя та любові, материнська душа буде сповнена радістю за своїх дітей, в родині та країні панує мир та спокій!

Олена Дощенко.

Прес-служба міського голови.