Дитячому оздоровчому комплексу «Чайка» - 60!

дитячому оздоровчому комплексу «чайка» - 60!. Зображення 1
За свою, більш ніж піввікову історію, тут зустріло літо не одне покоління мешканців Покрова, зберігаючи згадку про романтику табірного життя. Більшості учорашніх членів великої спільноти самим вже давно за 60-т, і сьогодні вони зберігають історію своєї «Чайки».


2016-й рік, 60-й оздоровчий сезон ДОК «Чайка», сьогодні тут відпочиває 240 маленьких мешканців міста, які лише з чорно-білих світлин можуть дізнатися, яким був табір півстоліття тому. Вгадуючи знайомі алеї, корпуси, ігрові майданчики, не стримують радості, - «Тільки дерева стали великими».
Не лише дерева, а й діти, які пам’ятають заїзд 1956 року. За спогадами одного з перших піонервожатих «Чайки» Віталія Голоденка, ідея створення табору належала керівництву гірничо-збагачувального комбінату, спочатку місце розташування «Чайки» знаходилося в Олексіївці і лише у 57-му було перенесено до району 8-ої споруди. Центр оздоровлення зводився прискореними темпами, до 65-го здано в експлуатацію три перші корпуси, Будинок піонерів, два павільйони і стадіон, а відпочило 7500 дітей. Протягом наступного десятиліття зведено основну інфраструктуру, з малим басейном, їдальнею, майданчиком для вогнища, пірсом, а кількість дітей, що відвідали табір збільшилася до 12853. Світлини розповідають про життя «Чайки», де дійсно, збувалися дитячі мрії з походами, прогулянками катером водосховищем, дослідженням рідного краю і ,звичайно, розмаїттям гуртків. Тут діяла станція юних техніків, спортивні секції, творчі майстерні. А за всім цим стояли небайдужі, говорячи сучасною мовою – креативні, хто розмальовував літо у всі кольори веселки. Вожаті й вихователі, керівники гуртків, медики, кухарі, обслуговуючий персонал – всі вони були єдиною великою табірною родиною, неможливо когось виділити окремо, бо всі вболівали за малечу, прагнули зробити їхній відпочинок насиченим подіями – незабутнім. З роками, незважаючи на економічні негаразди, які не могли не вплинути на діяльність табору, загальна атмосфера залишилася незмінною.
Сьогодні «Чайка» відкриває літню оздоровчу кампанію черговими заїздами. Звичайно, час вніс свої корективи у питання кількості, у тому числі і об’єктів, що експлуатуються, проте тут не забувають про головні принципи табірного життя, основна з яких – продовжувати традиції.
Вчора уся велика спільнота закладу зібралася на центральному майданчику, аби підняти прапор «Чайки» з нагоди 60-річчя. Разом з дітьми і люди, що віддали оздоровчому комплексу не один рік свого життя: директори Олександра Остроухова, Василина Лінська, директор із загальних питань ПАТ «ОГЗК» Сергій Поровай, музичний керівник Олександр Гавриш, дієтсестра Ганна Кормакова, звукооператор Олександр Сударєв, вихователь і музкерівник Валентина Діброва, незмінний фотокор Сергій Костецький. Цього дня згадали всіх директорів – М.В.Радько, О.С.Білокрис, М.С.Чорного, П.В.Мурашко, Н.Ф.Єршову, В.О. Літвінову.
Як і 60 років тому директор табору Наталія Самборська вітала на плацу малечу, щоб продовжити цей день традиційним марафоном талантів і вогнищем, біля якого співатимуть гімн табору і говоритимуть про тих, хто разом з «Чайкою» мандрував країною дитинства і продовжує в ній жити.
Прес-служба міського голови.

дитячому оздоровчому комплексу «чайка» - 60!. Зображення 2 дитячому оздоровчому комплексу «чайка» - 60!. Зображення 3

дитячому оздоровчому комплексу «чайка» - 60!. Зображення 4 дитячому оздоровчому комплексу «чайка» - 60!. Зображення 5

дитячому оздоровчому комплексу «чайка» - 60!. Зображення 6 дитячому оздоровчому комплексу «чайка» - 60!. Зображення 7