ДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ — ШАНА РІДНІЙ МОВІ

 

Сьогодні у нашій країні відзначають День української писемності та мови. Згідно з указом Президента, у 2023 році його вперше зустрічають 27 жовтня. Вже в 23 раз цей день проходить з диктантом національної єдності.

День української писемності та мови — це ще одна можливість висловити слова щирої любові нашій солов'їній. Тематичні онлайн-заходи присвятили рідній мові осередки культури, показуючи красу нашого слова у поезіях, пісенній та художній  спадщині.

Заклади освіти нагадали, що українська мова третя за милозвучністю у світі — мова нашої гідності й слави. Підопічні територіального центру наголошували на безцінному надбанні. Вже традиційно цього дня у Покрові писали щорічний диктант національної єдності.

Всі охочі могли приєднатися до загальнонаціонального флешмобу.

Цьогорічний диктант мав назву “Дороги України”. Його автор — українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Читав текст радіодиктанту-2023 актор театру та кіно Олексій Гнатковський, відомий за роллю Довбуша у одноіменному фільмі.

Як завжди, диктант був насичений.

Текст радіодиктанту оприлюднять у понеділок, 30 жовтня, об 11:00— на сайті Українського радіо та Суспільного Культура.

Автори бездоганних текстів отримують заохочувальні призи.

Але головна мета національного диктанту не перевірка знань, а об'єднання навколо рідної мови, особливо зараз, коли іде війна за нашу незалежність і мова — то головна зброя!

Прес-служба міського голови.