ДП «Південь-Курорт-Сервіс» на базі санаторію «Орізонт» та ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» включений до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації

Про включення ДП «Південь-Курорт-Сервіс» на базі санаторію «Орізонт» та  ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс»  до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб у 2021 році

 

     Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017р. № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб»  наказом начальника управління праці та соціального захисту населення виконкому Покровської міської ради від 19.04.2021 року №35  ДП «Південь-Курорт-Сервіс» на базі санаторію «Орізонт» та  ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» включено до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації  постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях,  членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб у 2021 році.

ДП «Південь-Курорт-Сервіс» на базі санаторію «Орізонт»  - розташований в центрі курорту Сергіївка. Санаторій «Орізонт» - сучасна дев’яти поверхова будівля. Територія санаторію включає в себе парк, поле для міні-футболу, дві волейбольні та баскетбольні майданчики та автостоянку. До послуг відпочиваючих: кіно-концертний зал, комп’ютерний клуб, бібліотека, перукарня, косметичний кабінет. Розміщення в 2,3,4 – місних кімнатах з усіма зручностями. В санаторії є обладнана в сучасному стилі їдальня з роздільними кабінками. Харчування відпочиваючих 5-ти разове, науково збалансоване, в нього входить і дієтичне харчування.

Комплекс корекційних заходів запропонований психологами ДП «Південь-Курорт-Сервіс»  включає в себе: комплексне психодіагностичне обстеження, спрямоване на виявлення осіб з глибокими особистісними порушеннями, комплексом поведінкових розладів, суїцидальними тенденціями, що входять до групи підвищеного ризику. Наряду з програмою комплексного психодіагностичного обстеження та проведення психокорекційних заходів з військовослужбовцями виведеними з місць бойових дій, план психологічної реабілітації учасників АТО передбачає участь бійців у культмасових заходах санаторію, поїздки на екскурсії.

            ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку   «Ірбіс»  знаходиться за адресою Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Поповича 1. Територія туристичного центру розташована в 15 хвилинах від Чорноморського узбережжя.

Заклад створив організаційну структуру надання психологічної допомоги, для відновлення психологічного та духовного стану. В ході психологічної допомоги психолог підтримує морально-психологічний стан, створює умови для повноцінної реабілітації, а також проводить види роботи для психоемоційного розвантаження учасників. Проводяться бесіди, діагностична та корекційна робота, консультації, тренінги, семінари, індивідуальні та підгрупові консультації, психологічні вправи . Програма базується на реабілітаційній стратегії охорони здоров’я, спрямованій на відновлення психічного та особистісного здоров’я та стану психологічного благополуччя.

Метою психологічної реабілітації у зазначеному санаторії прискорення процесів соціальної адаптації, навчання правильному способу життя, режиму харчування та лікування, відновлення трудового та соціального статусу.

         Більш детальну інформацію щодо отримання послуг з психологічної реабілітації можна отримати в каб. 8 управління  праці та соціального захисту населення або за телефоном 4-18-63.