"Досвід ветеранів вартий поваги" — в Україні триває кампанія проєкту Ти як? за участі ветеранів

За ініціативи першої леді Олена Зеленська у співпраці з USAID Ukraine - USAID Україна та IREX in Ukraine в Україні реалізовують проєкт "Досвід ветеранів вартий поваги" за участі ветеранів російсько-української війни. На меті - показати Захисникам і Захисницям, що вони не самі, що їхні життя тривають, а допомога — поруч: у телефоні, онлайн та у ветеранських просторах.

Дмитро - один із учасників проєкту "Досвід ветеранів вартий поваги". У 2022 році чоловік добровільно вступив до лав ЗСУ, став сапером та виконував бойові задачі. Згодом отримав складну травму та втратив ногу. Найскладніше для Дмитра було розповісти про це дружині.

Зараз Дмитро повертається до цивільного життя: знову дарує коханій квіти, пристосовується до улюбленої справи — організовує свята. Попри складний досвід, фізичні й моральні травми він прагне жити.

Досвід війни складний як для цивільних, так і для тих, хто став на захист сувернітету держави. Проте він різний, і відмінність у пережитому може спровокувати нерозуміння, ніяковість та подекуди агресію. Що не варто запитувати у ветерана, як доречно подякувати чи запропонувати допомогу можна дізнатися у соцмережах "Ти як?" та на сайті програми: https://www.howareu.com/

Детальніше за посиланням