«Доступні ліки», пільговий проїзд – відбулося засідання сесії

«доступні ліки», пільговий проїзд – відбулося засідання сесії. Зображення 1
28 липня пройшла чергова 23 сесія 7 скликання. До розгляду депутатів було представлено 39 питань черги денної. Основним стояло – "Про хід виконання Урядової програми "Доступні ліки" у місті Покров.


Програма підтримки хворих

Про хід Урядової програми "Доступні ліки", що стартувала в квітні 2017 року, доповідала головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Ліснича. Вона зазначила, що реалізація програми регламентується відповідними постановами Кабміну, якими затверджено перелік лікарських засобів, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню.

Це дає можливість отримати громадянам безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, діабет другого типу. Перелік лікарських засобів можна знайти у реєстрі, оприлюдненому на сайті Міністерства охорони здоров’я.

На сьогодні 13 аптек міста здійснює відпуск препаратів за рецептами лікаря, з працівниками проводяться щотижневі збори з питань реалізації "Доступних ліків".
За час дії, з квітня, понад трьох тисяч громадян скористалися програмою, отримавши ліки безкоштовно або з незначною доплатою. Для цього з держбюджету передбачені кошти, прослідковується позитивна динаміка щодо їх використання.
За словами В.В.Лісничої, станом на 1 липня отримано ліків майже по 8 тисяч рецептах. Аптекам-учасницям відшкодовано понад 235 тис. грн..
За чотири місяці дії програми спостерігається і збільшення кількості відвідувань спеціалістів хворими, що свідчить про активну роботу у рамках програми. Однак, є й проблеми, пов’язані з переліком лікарських засобів, що повинен коригуватися й доповнюватися двічі на рік. Як зазначила головний лікар, поки що це питання залишається відкритим.

Не оминули депутати і проблеми відсутності лікарняних листів. Як підкреслила Валентина Ліснича, питання є нагальним не лише для міста, всієї України, залежне від рішень Міністерства охорони здоров’я.

Серед питань "у різному"

На сесії був затверджений Порядок надання пільг на проїзд у залізничному транспорті приміського сполучення окремим категоріям громадян міста за рахунок коштів міського бюджету.
Ситуація з пільговим перевезенням приміського сполучення загострилася цього року, з припиненням державного фінансування. Пільги залишилися діючими, а от відшкодування за послуги – відсутнім. З огляду на законодавство, місцеві органи самоуправління можуть обирати: платити, чи ні.
За такого стану справ намірами Криворізької дирекції "Укрзалізниці" було не зупиняти потяги приміського сполучення на станції Чортомлик.
Як наголосила заступник міського голови Наталія Бондаренко, люди не повинні стати заручниками обставин, співпраця із дирекцією щодо відшкодування коштів з місцевого бюджету дасть можливість покровчанам-пільговикам безперешкодно добиратися у необхідному напрямку.
Персоніфікація ж даних дозволить здійснювати оплату виключно за мешканців Покрова.

Внесено доповнення до програми соцзахисту

Було ухвалено рішення з додаткової підтримки родин загиблих воїнів АТО. Кожному члену родини полеглих захисників за рахунок коштів міського бюджету виплачуватиметься щомісячна адресна допомога у розмірі одного прожиткового мінімуму.

Затверджено порядок пайової участі

Для підтримки середнього й малого бізнесу, враховуючи економічну ситуацію в країні, затверджено порядок пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, знизивши з 10 до 5 відсотків.

Задоволено заяву депутата щодо припинення повноважень

У зв’язку зі зміною місця проживання Костянтин Петров, депутат від "Оппозиційного блоку", достроково склав свої повноваження. Згідно з ухваленим депутатами рішенням, К.Є.Петрова виведено зі складу постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я, освіти, культури та спорту, у справах молоді.

Діяльність ТОВ "Універсал-сервіс LTD" - з перших вуст

По завершенню черги денної перед депутатами виступив запрошений на засідання директор ТОВ "Універсал-сервіс LTD" Олег Колпакчі. Відповідно до законодавства та згідно з результатами конкурсу, ТОВ "Універсал-сервіс LTD" було обрано управителем багатоквартирних будинків, які не пішли шляхом створення ОСББ.
О.В. Колпакчі розповів про завдання, які ставить перед собою керуюча компанія з управління й утримання будинків. Відповідаючи на запитання, детально зупинився на діяльності, питанні тарифів, субсидій та пільг, окреслюючи перспективні плани роботи.

Прес-служба міського голови.