Допомагають і підтримують

 

Територіальний центр в умовах карантину продовжує виконувати свої соціальні функції, підтримуючи ту категорію городян, яка цього найбільше потребує.

Доставляють продукти й ліки, прибирають, допомагають доглядати за собою – далеко не повний перелік послуг, які надають соцпрацівники своїм підопічним. Сьогодні на обслуговуванні відділення соціальної допомоги вдома перебуває біля 300 громадян похилого віку,осіб з інвалідністю. Кожен з них потребує піклування, а в умовах карантину – особливої уваги. Тож крім обов’язкових заходів, які знижують ризик захворювання, тримається постійний зв'язок з лікувальними закладами. Бо крім обробки осель, стареньким необхідні консультації та професійний супровід.

Задля цього працює і мобільна бригада, яка також допомагає літнім містянам, хто не стоїть на обліку терцентру, але у непростий карантинний період звернувся за допомогою. За словами директора, Наталії Даниленко,  прийнято на гарячу лінію центру заявки від 700 таких громадян, кому надали цілий спектр соціальних послуг.

- Ми розуміємо, як непросто сьогодні вразливим категоріям, тож постійно звертаємося до містян, звертати увагу на тих, хто мешкає поряд, - говорить Наталія Даниленко, - повідомляти нам про громадян, які не в змозі обійтися без сторонньої допомоги. Від цього залежить людське життя. Вдячні керівництву міста, яке всебічно підтримує нас у роботі. Соціальна допомога – це бути поряд, не бути байдужими.

Прес-служба міського голови.