«Домашньому насильству немає виправдання!»

Повномасштабна війна внесла свої корективи у наше життя. Всі ми відчуваємо її вплив не тільки на фізичний стан, а й на психологічний. Події, що відбуваються у нашій державі, накладають відбиток на всі аспекти життя і потребують високої психологічної та моральної стійкості.

На жаль, Україна сьогодні повинна боротися не лише із зовнішнім ворогом, але й дбати про те, щоб права її громадян не порушувалися  в середині держави. Зокрема, це стосується насильства в сім’ях. Кількість випадків домашнього насильства з кожним днем значно збільшується, що не може не викликати занепокоєння. Так, протягом 2022 року до Управління праці та соціального захисту населення надійшло 164 повідомлення про вчинення домашнього насильства, що на 42 повідомлення більше, ніж у 2021 році. Значна кількість повідомлень надходить про вчинення домашнього насильства по відношенню до жінок з боку чоловіків працездатного віку. І хочеться знову звернути увагу на те, що кривдниками є люди, які замість того, щоб захищати державу від підлих загарбників, знущаються над тими, кого призвані  оберігати.

Домашнє насильство під час війни – це поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Людям, які зазнали такого насильства зараз, складніше знайти вихід – вони часто обмежені у пересуванні, їм немає в кого попросити про допомогу, вони ще більше залежать від кривдників фізично й матеріально. Тому, якщо Вам стало відомо про такі випадки в кругу знайомих, сусідів, родичів або допомога потрібна саме Вам

ЗВЕРТАЙТЕСЯ:

102 – Національна поліція

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі:

 (095) 90 70 792 – управління праці та соціального захисту населення

 4-17-33 – центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 4-23-32 – служба у справах дітей

 

 

Начальник управління праці та

соціального захисту населення Т.М.Ігнатюк