Доброволець — це поклик серця

Сьогодні Покров разом з усією Україною вшановує наших добровольців.

Цього дня, дев'ять років тому, перші 500 бійців — добровольців прибули на полігон у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Вони не були професійними військовими, не мали бойового досвіду й екіпіровки. Проте мали дещо більше - велике бажання гнати агресора, який зазіхає на їхню свободу, гідність та їхню країну.

Ціною власного добробуту, ціною власного комфорту, ціною — життя... Так, у лютому 2015-го у бою за Дебальцеве загинув наш земляк - доброволець, боєць добробату “Артемівськ” Дмитро Стрілець. Воїн посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня та має звання "Почесний громадянин м. Покров".

У День українського добровольця квіти лягли до підніжжя його стели на знак вшанування Героїв, які поклали життя у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Вічна пам'ять нашим полеглим Героям і слава усім, хто продовжує боронити Україну в найгарячіших точках фронту.

Сьогодні у закладах освіти та культури пройшли тематичні заходи, присвячені героям-захисникам.

Учні мистецьких шкіл своєю творчістю говорили “дякую” тим, хто не чекав, коли покличуть, а просто пішов за покликом серця.

Добровольці показали приклад усім нам, об'єднавши українців в одне багатомільйонне народне військо, аби боротися і перемогти російського окупанта.

Ми — єдині,  перемога буде за нами!

Прес-служба міського голови.