До уваги роботодавців!

28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

Щороку Міжнародна організація праці (МОП) визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці.У 2023 році його темою стане «Безпечне та здорове робоче середовище як основний принцип і основне право у світі праці».

Конвенція 2006 року МОП про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі № 187 закликає заохочувати на всіх відповідних рівнях право працівників на безпечне та здорове робоче середовище і сприяти його здійсненню.

Кожна людина, яка працює на виробництві, підпадає під певні ризики, починаючи від найбільш небезпечних секторів економіки, якими є промислове виробництво та будівництво, і закінчуючи відносно безпечною сферою послу г.

Актуальним завданням у сфері охорони праці та промислової безпеки є управління ризиками виникнення нещасних випадків та аварій на виробництві та профілактика, які є обов'язковими складовими системи управління охороною праці на підприємстві.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Організувати охорону праці в умовах воєнного стану — надскладне завдання, до виконання якого потрібно підготуватися належним чином.

 

Начальник управління                                                                                                                                                                                                              Тетяна ІГНАТЮК