До уваги отримувачів житлових субсидій!

         З  1січня 2019 року постановою Кабінету Міністрів України № 1176 від 27.12.2018 р. змінено механізм отримання житлових субсидій. Відтепер житлову субсидію населення буде отримувати у грошовій формі.

Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється алгоритм її виплати ( крім тих, хто  отримує житлову субсидію на тверде паливо та скраплений газ). Цей процес монетизації запроваджено у три етапи:

І етап. З 1 січня 2019 року житлові субсидії надаватимуться в грошовій формі тим домогосподарствам, які вперше звернуться за її отриманням.

Ті домогосподарства, яким субсидія призначена на опалювальний період 2018-2019рр., продовжуватимуть отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з діючим Порядком.

ІІ етап. З 1 травня 2019 року субсидії надаватимуться в грошовій формі потенціальним одержувачам житлової субсидії у неопалювальний (літній) період,  за умов подання нових заяви і декларації, в яких обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

         ІІІ етап. З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто отримує житлову субсидію, отримуватиме її готівкою. 

        Адміністрування механізму монетизації здійснюватиме державний "Ощадбанк". Цей процес буде максимально автоматизований. Заявникам не потрібно звертатися до банку відкривати рахунки чи доносити додаткові документи. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комунальні послуги.

      Ніяких змін, щодо зменшення соціальних норм до закінчення опалювального періоду,  не передбачено. Тому використовуйте їх за нормами, що надано Вам за розрахунком субсидії.

Нагадуємо, що з 01 січня 2019 р. встановлено нові тарифи на централізоване водопостачання  та на послуги з оплати житла по ТОВ "Універсал-Сервіс ЛТД".

          За цих обставин управління самостійно здійснюватиме перерахунок отримувачам житлових субсидій, обов’язкова частка сплати у яких залишиться не змінною. Тобто на гаманцях отримувачів житлових субсидій це не відобразиться.

Начальник УПСЗН                                      Т.М.Ігнатюк