До уваги громадян! Принцип екстериторіальності в межах України

Відповідно до п. 1 статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» прийняття документів для державної реєстрації та здійснення державної реєстрації базується за принципом екстериторіальності в межах України.
У зв`язку з цим, документи для державної реєстрації можуть подаватися державному реєстратору юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в межах України.
Згідно ч.5 ст. 3 Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться незалежно від місця знаходження нерухомого майна в межах Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя, крім державної реєстрації права власності та інших речових прав, що проводиться нотаріусами незалежно від місця знаходження нерухомого майна.
Таким чином, державна реєстрація прав може проводитись за заявами у сфері державної реєстрації прав будь-яким державним реєстратором прав в межах Дніпропетровської області.