До мистецьких вершин

до мистецьких вершин. Зображення 1
Культурне життя Покрова сповнене подіями, не останню роль займають презентації творчості юних талантів, з якими мистецькі осередки підкорюють конкурсні підмостки. Наше місто розвиває безмежжя жанрів та напрямків, що відзначають провідні фахівці, наголошуючи на високому професійному рівні викладачів. Останні дитячі перемоги якнайкраще характеризують роботу, що триває у закладах.

 


"Дніпрова пісня"
Конкурс, що вже понад 20 років проходить у Дніпровській академії музики ім.М.Глінки, з року в рік збирає дарування з усієї області. Його мета – пошук та підтримка талановитої молоді, унікальність – у поєднанні різних видів мистецтв.
Покров на ньому представляла Школа мистецтв, директор Павло Філін-Юрков. Місто презентувало потужну вокальну команду, чия майстерність була високо оцінена професійним журі.

 

до мистецьких вершин. Зображення 2 до мистецьких вершин. Зображення 3

Перше місце посіла Олександра Петрюк, вчитель Анастасія Бойко-Костіна. Лауреатом другого ступеня став Дмитро Назарик, викладач Антоніна Жуковська, якого вже сьогодні запрошено до навчання у профільні заклади. Срібло вибороли Аристарх Черенков, викладач Анастасія Бойко-Костіна, ансамбль "Райдужні нотки" - Ірина Кузнєцова. Бронза у Марка Угнівенка – викладач Антоніна Жуковська та ансамблю скрипалів – вчитель Інна Корогод.

Імені Миколи Різоля
Раз на два роки у Дніпрі проходить конкурс юних баяністів-акордеоністів імені видатного  композитора, педагога, визначного музиканта – Миколи Різоля. Цьогорічний ювілейний десятий конкурс набув статусу Міжнародного, в ньому взяли участь 500 дітей віком від 6 до 15 років.

до мистецьких вершин. Зображення 4
Покров представляв вихованець Дитячої музичної школи, директор Надія Тарасенко – Віталій Амірханов. Учень Олени Кузнєцової виступав у двох номінаціях – камерна та естрадна музика. Опонентами Віталія були найсильніші конкурсанти з 16 областей України та з Білорусі. Покровчанин продемонстрував віртуозну гру, завоювавши срібло у двох номінаціях конкурсу.

"Маленькі зірочки"
Для учасниць регіонального конкурсу юних піаністів, виступ на професійній сцені став великим дебютом. Найменші учениці музичних шкіл виправдали назву фестивалю, стали маленькими зірочками, що запалали на творчому небосхилі. До того ж вони достойно представили рідне місто.

до мистецьких вершин. Зображення 5
Школа мистецтв пишається володарями третього міста Надією Думчиковою, Катериною Лаба, лауреатами четвертої премії – Веронікою Бусько, Лізою Бойко, Олександрою Чмихол, Олександрою Надєждіною – викладачі Аза Клімошенко, Олена Семенуха, Дарина Куартова.
Дитяча музична школа – лауреати третьої премії Єва Драгой та Діана Тараненко, вихованки Лариси Курочкіної та Тетяни Усенко.
Попереду в дівчаток цікава подорож країною музики й творчості.
Прес-служба міського голови.

до мистецьких вершин. Зображення 6

до мистецьких вершин. Зображення 7