Для школярів Покрова пролунав перший дзвінок

 

Навчальний рік 2021-2022 покликав понад 4 тисяч учнів, з яких 394 першокласники та 171 одинадцятикласник. Школа радо відкривала двері – з побажаннями добра та успішного навчання.

Ранок першого вересня наповнив Покров квітами, усмішками – особливим настроєм, притаманним лише цьому дню. Школи зачекалися своїх головних господарів і сьогодні, після тривалої перерви, зустрічали дітей з радістю та сподіваннями на плідний рік.

Новий навчальний рік триватиме під знаком безпеки, освітній процес організовано з  дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених відповідними Постановами. Змінився і формат традиційних лінійок, кожен освітній заклад сам вирішував як проводити День Знань, але обов’язково з дотриманням певних рекомендацій. Переваги надали альтернативним формам  свята.

Перший урок був присвячений визначній даті – 30-річчю Незалежності України.

Як зазначили в управлінні освіти, протягом року освітяни працюватимуть відповідно до освітніх програм, в умовах реалізації концепції Нової української школи, розроблених закладами згідно із  затвердженими МОН типовими освітніми програмами. Дистанційне навчання можливе лише у разі погіршення епідситуації, переходу до червоної зони захворювання. Освітяни сподіваються, що 2021-2022 навчальний рік пройде в очному форматі, насичено й ефективно.

День Знань поклав гарний тому початок, бо був сповнений враженнями й емоціями, щастям від зустрічі дітей з друзями і своїми наставниками – вчителями.

Прес-служба міського голови.