Для ЦМЛ закупили нову партію медичного обладнання

 

Днями Центральна міська лікарня отримала чергову партію сучасного обладнання в рамках реалізації стратегії міського голови Олександра Шаповала.

- Лікарня продовжує модернізуватися і ми дуже цьому раді. В основному цього разу закуплено обладнання для оснащення блоку операційної, - зазначає заступник директора з медичної частини Тетяна Конорєзова, розповідаючи про позитивні зміни в ЦМЛ.

Серед поповнення - новий наркозний апарат для внутрішньовенного наркозу, електрокоагулятор - високочастотний хірургічний апарат для розсічення тканин та зупинки кровотеч, а також аспіратор для відсмоктування рідин.

До кожної операційної надійшло по інфузомату для дозованого введення ліків, з можливістю задавати програму й регулювати швидкість введення необхідної дози препарату.

Новим обладнанням доукомплектували ліжка інтенсивної терапії, що тепер відповідає сучасним стандартам. Боротися за життя пацієнтів, які перебувають у важкому та критичному станах, допомагають монітори пацієнта, дефібрилятори, інфузомати та інша техніка.

Дефібрилятори, призначені для електроімпульсної терапії грубих порушень сердечного ритму, придбали для терапевтичного відділення, де знаходяться тяжкі кардіологічні хворі, та в неврологію. У цих відділення установили й монітори пацієнта, за допомогою яких відбувається безперервне відстеження основних показників життєдіяльності хворих.

Придбано необхідне для паліативної медичної допомоги, яка нині активно впроваджується у місті. Відповідні пакети документів уже пройшли погодження і мають бути підписані. Планується надання як стаціонарної, так і мобільної паліативної допомоги.

Для покращення якості життя людей із невиліковними та тяжкими хворобами, надання їм медичної та психологічної допомоги, придбано шість протипролежневих матраців, що дуже важливо для таких пацієнтів.

Для тих, хто не зможе самостійно харчуватися, необхідними стануть насоси для ентерального харчування.

Їх придбали не лише для потреб паліативних пацієнтів, а й для палат інтенсивної терапії та неврології. Зокрема, вони будуть вкрай необхідні для хворих з гострим порушенням мозкового кровообігу.

Центральна міська лікарня швидкими темпами продовжує підвищувати свою конкурентноспроможність. Цьому сприяють матеріально-технічне оновлення, реконструкції відділень, впровадження нових діагностичних можливостей та напрямків надання медичної допомоги. Це - результат об'єднання спільних зусиль міської влади, адміністрації та колективу закладу.

Прес-служба міського голови.