День міста-2019: Покров майстерний

 

Свято презентувало розмаїття мистецьких напрямків та жанрів, на які багатий Покров - місто, що буквально дихає творчістю.

Петриківка, кераміка, авторські ляльки, квілінг, декупаж – центральна вулиця перетворилася на осінній вернісаж неперевершених робіт самобутніх майстрів. З кожним роком Покров відкриває нові імена і цього разу не залишив містян без хейд мейдової родзинки – порцелянових троянд Лілії Царициної.

Порадували і вже знані народні художниці. Ганна Рибцова представила нові витвори петриківського розпису, розквітав визнаний світом візерунок і на дитячих обличчях, які з любов’ю розмальовувала майстриня. Петриківка органічно поєдналася з вишивками Світлани Колєснікової ,Тамари Алілуєнко, картинами членів громадської організації "Крила життя".

Все це розмаїття національних кольорів відбивалося у картинах художників – Тетяни Дмитрук, Тетяни Думчикової, Юрія Петрухіна і їхніх вихованців. Покровчани й гості міста дивувалися неперевершеним авторським лялькам Ірини Крижанівської, Світлани Вшивкової, Тетяни Бочарової та Тетяни Цільке, витонченому декупажу Олени Дощенко. Свято Покрова привернуло увагу і нікопольських майстрів, котрі доповнили алею вишуканими текстильними та гончарними виробами.

Центральна вулиця перетворилася на територію майстрів, вона  захоплювала і вражала, віддзеркалювала одну з багатьох граней Покрова – міста творчого, натхненного з особливим мистецьким обличчям.

Прес-служба міського голови.