Дбають про ментальне здоров’я, підтримують та допомагають

Саме цим важливим питанням приділяють особливу увагу у міському територіальному центрі. Тут відкривають серця своїм підопічним, котрі потребують піклування, а сьогодні, у час війни, особливої турботи.

Доброта й милосердя — головні принципи роботи колективу, який, з урахуванням вікових особливостей, впроваджує у діяльність важливі напрямки та методики. Пріоритет — за психологічною підтримкою, що для літніх людей край важливо, бо від морального стану залежить фізичне самопочуття. Не забувають і про колектив, для кого ментальне здоров'я — то здатність разом з підопічними долати непрості часи. Задля цього у центрі проводять фахові тренінги й зустрічі з профільними спеціалістами. Одним з останніх став  " 5 сигналів, які потребують уваги" , задля попередження емоційного вигоряння.

А для підопічних техніки, що знімають напругу, допомагають переключитися, налаштуватися на позитив. В Університеті третього віку практикують індивідуальні заняття з арт-терапії, а саме ознайомлення з технологією малювання мандал, виконання вправ на увагу і координацію рухів. Заняття з оздоровчої хореографії, пісенної терапії та декоративно-ужиткового мистецтва. У терценті та Шолоховській філії ВДП створені справжні творчі майстерні, де виготовляють і теплі речі власними руками для наших Захисників — з любов'ю та добрими побажаннями.

Не втрачає своєї актуальності факультет “Інформаційних технологій”, який відкриває можливості спілкування з рідними, які не поряд. Та “Історії України”, у якому слухачі разом з працівниками терцентру збирають та систематизують спогади, свідчення, світлини з історії рідного міста й краю.

Кожен день у закладі сповнений добротою й щирістю, які зігрівають літніх людей, котрим так необхідні розуміння й підтримка.

Прес-служба міського голови.