Чорнобиль... Згадаємо знову і знов

Сьогодні покровчани вшановують тих, хто пожертвував своїм життям та здоров'ям, захищаючи нас від атомного лиха, згадують про героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу станції, військовослужбовців, водіїв, будівельників, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Серед тих, хто закрив собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС, було близько 600 мешканців нашого міста. Нині у Покрові проживає 240 ліквідаторів та 380 потерпілих від наслідків аварії. Багатьох вже немає з нами...

Аби віддати шану героям Чорнобиля, біля пам'ятного знаку зібралася численна громада — представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, учнівська молодь і, звичайно, рідні та близькі чорнобильців.

Від усієї громади ліквідаторам адресували слова глибокої шани та подяки . Вони завжди будуть символом громадського подвигу та самопожертви, бо прийшли на допомогу в умовах невідомої на той час небезпеки.

Подяками міського голови за активну життєву позицію у справі соціального захисту потерпілих від Чорнобильської катастрофи, патріотичного виховання молоді та з нагоди знакового дня нагородили ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - Сергія Анатолійовича Бойка, Ігоря Валентиновича Певного, Віктора Івановича Хорунжого та Юрія Дмитровича Середу, який є очільником міської громадської організації “Союз Чорнобиль”. Звертаючись до громади Юрій Дмитрович подякував землякам за пам'ять, а міській владі за підтримку чорнобильців.

Разом присутні вшанували пам'ять загиблих і померлих внаслідок аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знаку “Землякам, які в ім'я життя пройшли через полум'я Чорнобиля”.

Цього дня чорнобильська тема реквіємом звучала в освітніх, культурних та соціальних закладах, де пройшли заходи зі вшанування ліквідаторів та усіх потерпілих від чорнобильської катастрофи.

Прес-служба міського голови.