Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим

 

Сьогодні відзначаємо 37 роковини трагедії на Чорнобильській атомній електростанції й Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Нині ця дата набула нової актуальності, через окупацію російськими загарбниками об'єктів енергетики у ході збройної ворожої агресії.

Щороку в цей день покровчани йдуть до чорнобильського знаку, аби вшанувати жертв найбільшої в історії людства техногенної трагедії. Представники влади, громадської організації “Союз. Чорнобиль” та небайдужі містяни поклали квіти до знакового меморіалу.

Голова ГО “Союз. Чорнобиль” Юрій Середа подякував міському голові Олександру Шаповалу та його команді за повагу та увагу до ліквідаторів. Зазначив, що чорнобильці і за нинішніх викликів активно виявляють свою громадянську позицію. З перших днів ворожої агресії включилися у волонтерський рух і всіма силами допомагають наблизити нашу перемогу.

Цього дня вкотре повернулися пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані можливістю жити і ростити дітей і онуків.

В центрі особливої уваги - ліквідатори, хто ціною власного життя і здоров'я рятували світ від радіації. Загалом близько 600 наших земляків здійснили цей подвиг в ім'я життя.

На жаль, багато хто з них через хвороби, викликані радіацією, передчасно пішли з життя. Світлу пам'ять про них вшанували хвилиною мовчання.

Вихованці та викладачі мистецьких закладів подарували присутнім свої творчі виступи. Тематичні онлайн-заходи пройшли у закладах культури та освіти.

Священна пам'ять про подвиг героїв не згасне у віках.

Низький уклін і глибока повага усім, хто боровся зі страшною бідою.

Чорнобильська трагедія для сучасного покоління не просто біль, це і пересторога, і урок, і символ безпрецедентного героїзму.

Прес-служба міського голови.