Центр надання адміністративних послуг обладнано дефібрилятором

ЦНАП - це не просто сучасна сервісна установа, а відтепер і місце, де вміють рятувати життя.

Один з 64 портативних дефібриляторів, які Дніпропетровщина отримала від посольства Швейцарії, передали Покрову. В разі потреби портативний пристрій допомагатиме надавати екстрену домедичну допомогу відвідувачам Центру надання адміністративних послуг.

Адміністратори установи постійно взаємодіють з великою кількістю відвідувачів різного віку й можуть першими опинитися біля того, кому потрібна допомога.  Аби бути максимально ефективними в такій ситуації, представники ЦНАПу пройшли у Дніпрі відповідні курси, де вчилися користуватися дефібрилятором та проводити реанімаційні дії.

Важливо, зазначають адміністратори, що автоматичний дефібрилятор спроектований так, що ніяким чином не може нашкодити, бо спрацьовує лише при зупинці серця. Прилад - невеликий, простий у користуванні, створений спеціально для людей без медичної освіти. Увімкнувши його, достатньо дотримуватися голосових підказок і слідувати за рекомендаціями.

Відомо, що оперативна дефібрилізація протягом перших хвилин принципово збільшує шанси на виживання у разі зупинки серця.

Наявність реанімаційного пристрою у Центрі надання адміністративних послуг - необхідний чинник безпечного громадського простору.

Прес-служба міського голови.