ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області протягом двох тижнів здійснено прийом 20 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 14 заяв для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як такій, що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідано родини за адресою їх фактичного місця проживання, складено відповідні акти оцінки потреб та підготовлено висновки оцінки потреб сім’ї.

Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідано 13 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу. Прийнято рішення про надання соціальної послуги «соціальний супровід» та «консультування» в  родинах, в якій батьки мають потребу у працевлаштуванні, наданні психологічної підтримки членам родини, низький батьківський потенціал матері, відсутність виховного впливу з боку матері по відношенню до дітей, самовільне залишення дітьми місця проживання. Також, прийнято рішення щодо припинення надання соціальних послуг по відношенню до трьох родин у зв’язку із закінченням строку дії договору.

На постійній основі супроводжуються 4 прийомні сім’ї, 2 дитячі будинки сімейного типу та 22 сім’ї опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптації дитини в нових умовах, створенні належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захисті майнових та інших прав дитини, допомозі у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020р. №585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах» фахівцями центру опрацьовано п’ять повідомлень, а саме, проведена робота щодо виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини та прийнято участь у складанні актів оцінки рівня безпеки дитини.