ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області здійснено прийом 22 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 9 заяв для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідані родини за адресою їх фактичного місця проживання, складені відповідні акти оцінки потреб.

В рамках соціального супроводу фахівцями відвідані 15 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу. Прийнято рішення про надання соціальної послуги «соціальний супровід» родині, в якій особа відбула покарання у виді позбавлення волі на певний строк.

Прийнято участь в циклі онлайн навчань у сфері запобігання та протидії домашньому, гендерно зумовленому насильству, зокрема: ознайомлення з нормативно-правовими актами України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству; поняття та форми роботи з гендерно зумовленим насильством; взаємодія суб’єктів соціальної роботи у сфері запобігання і протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству; захист прав і законних інтересів дітей; особливості роботи з дітьми, які стали свідками насильства; організація роботи з кривдниками; профілактика домашнього насильства у громадах: особливості роботи з сім’ями, які мешкають у місцях компактного проживання (ВПО) щодо запобігання та протидії насильству; особливості роботи щодо запобігання та протидії насильству в сім’ях військовослужбовців, які брали участь у бойових діях і поводяться агресивно

з членами сім’ї; булінг: поряди батькам, учителям і дітям.

На постійній основі супроводжуються 7 прийомних сімей, 4 дитячі будинки сімейного типу та 20 сімей опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми фахівцями центру соціальних служб було проведено контроль за цільовим використанням коштів при народженні та усиновленні дитини в одній родині.

Відповідно до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24.09.2008 р. №866 з метою встановлення здатності матері та/або батька виконувати обов’язки щодо виховання дитини та догляду за нею, а також про визначення місця проживання малолітньої дитини з одним із батьків, фахівцями центру було складено оцінку потреб родин та надано відповідну копію висновку до служби у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради.