ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

      В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області за минулий тиждень здійснено прийом 27 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 22 заяви для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідано родини за адресою їх фактичного місця проживання, складено відповідні акти оцінки потреб.

      У складі робочої групи фахівцями Центру відвідано 37 родин ВПО для перевірки (верифікації) відомостей про їх місце розміщення, складено відповідні акти.

      Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідано 15 родин з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу. Додатково охоплено соціальною послугою «соціальний супровід» три родини.

        На постійній основі супроводжуються 7 прийомних сімей, 3 дитячі будинки сімейного типу та 21 сім’я опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

       Спеціалістами Центру розповсюджувалися інформаційні листівки, візитки та буклети різноманітної проблематики, а саме: попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми (2 шт.), розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (3 шт.), формування відповідального батьківства (2 шт.).

         Відповідно до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24.09.2008 р. №866 з метою встановлення здатності матері та/або батька виконувати обов’язки щодо виховання дитини та догляду за нею, а також про визначення місця проживання малолітньої дитини з одним із батьків, фахівцями Центру було складено одну оцінку потреб родини та надано відповідні копії висновків до служби у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради.      

         З метою здійснення визначених законодавством повноважень щодо захисту прав дітей, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року №587 «Про організацію надання соціальних послуг» (зі змінами) проведено оцінювання потреб сім’ї, складено відповідний акт та передано до уповноваженого органу для прийняття рішення щодо подальшого соціального супроводу родини.