Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує

центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує. Зображення 1

День пам'яті людей, загиблих від СНІДу

Щорічно в третю неділю травня в усьому світі проходить День пам'яті людей, померлих від СНІДу. Вперше він був організований у 1983 році в Сан-Франциско (США) групою американців, яких особисто торкнулася проблема СНІДу.В цьому році цей день припадає на 15 травня.

Основна мета Дня пам'яті - привернути увагу всього населення і влади до проблем ВІЛ-інфікованих і нагадати, що хворі на СНІД - це такі ж люди, як усі ми; згадати про тих, хто помер від СНІДу, висловити солідарність з людьми, що живуть з ВІЛ / СНІДом, інформувати і мобілізувати суспільство, змусити замислитися про те, що епідемія СНІДу може торкнутися кожного з нас.

Одним із знаків пам'яті та солідарності з людьми, постраждалими від епідемії, є червона стрічка, яку в 1991 році придумав художник Франк Мур.

Громадська організація 16 травня «Древо життя» провела вуличну акцію, метою якої було донести до населення міста інформацію про епідемію ВІЛ/СНІД, формування толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД та навичок безпечної сексуальної поведінки серед молоді міста.

Волонтери роздавали листівки, проводили анкетування щодо наявності у громадян знань про ВІЛ, поінформовано про можливість діагностування, лікування ВІЛ та супутніх захворювань. Взагалі було охоплено майже 250 чоловік, 2 чоловіки згодились пройти швидкий тест, який може зробити кожний у кабінеті «Довіра».

Занепокоєння викликало те, що більшість вважають що хвороба виліковна, слабо володіють інформацією щодо шляхів передачі захворювання на ВІЛ інфекцію.

         Проблема епідемії ВІЛ/СНІД в Україні, незважаючи на зусилля державних, неурядових і міжнародних організацій, залишається надзвичайно гострою. Масштаби епідемії мають невтішні прогнози та продовжують збільшуватися.        

Тому, закликаємо усіх і кожного!

-        захищаймо самі себе і кожного зокрема від «чуми XXI століття»,

-        вчімо наших дітей жити здоровим життям, аби не навчила їх протилежному вулиця і погані приятелі, бо тоді наслідки будуть трагічними,

-        підтримуймо тих, кого нажаль, ця хвороба вже захопила у свої  тенета,

-        не псуймо і не ускладнюймо життя, воно й так нелегке,

-        не спішімо спробувати надто багато одразу, бо все ще попереду, а СНІД в одну мить може перекреслити прекрасні життєві плани…