Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді інформує


Щодо змін в постановах Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу» та«Про затвердження Положення про прийомну сім’ю».


Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2016 № 458 «Про внесення змін до Положення про дитячий будинок сімейного типу та Положення про прийомну сім’ю» змінився пакет документів, які надають кандидати на створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а саме змінено зміст заяви кандидатів та передбачено довідку про наявність/відсутність виконавчого провадження стосовно боргових зобов’язань.
Заява кандидатів у батьки-вихователі та прийомні батьки про утворення дитячого будинку сімейного типу та прийомної сім’ї доповнюється інформацією про наявність або відсутність кредитних зобов’язань без зазначення конкретної суми кредитних зобов’язань та установи перед якою є такі зобов’язання.
Від подружжя приймається спільна заява, підписана обома подружжями.
Довідка про наявність/відсутність виконавчого провадження стосовно боргових зобов’язань є безкоштовною, видається відділами державної виконавчої служби за місцем проживання, реєстрації майна та місця роботи. Якщо місця проживання, роботи та реєстрації майна заявника в кандидати знаходяться в різних територіальних одиницях (містах, районах, районах в місті) можуть надаватись декілька довідок. Довідку повинен надати кожен із подружжя.

В.о. директора ПМЦСССДМ А.В.Ковтун.