Бюджет за 2017 рік місто успішно виконало

бюджет за 2017 рік місто успішно виконало . Зображення 1
На другому пленарному засіданні 30 сесії Покровської міської ради, що відбулося 2 березня, депутати заслухали та затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2017 рік.
По власним надходженням загального фонду бюджет міста виконано на 101,7%, про що повідомила начальник фінансового управління Тетяна Міщенко, доповідаючи з основного питання.


Надходження склали 151 779,6 тис. грн (уточнений план на рік - 149 221,6 тис. грн). Дохідна частина бюджету у порівнянні з 2016 роком зросла на 30 %. Передусім це зумовлено збільшенням податкових надходжень через зростанням мінімальної заробітної плати. Податок та збір на доходи фізичних осіб склав близько 79 735 тис. грн і є найвагомішим джерелом власних доходів. Майже усі показники по статтям доходу перевищені на кілька відсотків від плану, деякі навіть удвічі.
Офіційних трансферів до міського бюджету  минулого року  надійшло 224 115,8 тис. грн. У структурі доходів загального фонду це 59,6%. Сума дотацій складає 1 213,8 тис.грн, субвенції з державного та обласного бюджету становлять 222 902 тис.грн.
Бюджет по спеціальному фонду, без врахування офіційних трансферів, виконано на 153,3%, надійшло 875 тис.грн.
Видатки міського бюджету у 2017 році освоєні в сумі 358 557,8 тис. грн, що становить 97,3% плану. Від загального обсягу видатків 83,8% використано на утримання галузей соціально-культурної сфери.
Найбільше спрямовано на соціальний захист – майже 155,5 млн. грн (43,4% загальної суми видатків).
На потреби освітньої галузі пішло майже 97 млн.грн, понад 51млн. грн на охорону здоров’я, більш як 5,5 млн.грн на культуру та мистецтво, близько 3,3 млн.грн на фізичну культуру та спорт.
Освоєння соціально захищених видатків, до яких належать оплата праці з нарахуваннями, медикаменти, харчування, оплата енергоносіїв бюджетної сфери складає 323 542,9 тис. грн.
Начальник фінансового управління завершила звіт детальним аналізом фінансування міських цільових програм, оздоровлення дітей, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, охорони здоров’я та культури, надання матеріальної підтримки найбільш уразливим верствам населення, розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою, інших видатків.
Ряд важливих проектів рішень передбачалися чергою денною "у різному".
У блоці соціальних питань депутати затвердили Міську програму "Інформатизація закладів охорони здоровя м.Покров на 2018-2020 роки". Вона передбачає поступовий перехід на електронний документообіг спочатку Центру первинної медико-санітарної допомоги та клініко-діагностичного центру ЦМЛ, й у 2020 році – стаціонарних відділень міської лікарні з впровадженням телекомунікаційної медицини, Персонального кабінету пацієнта та онлайн-консультування. Інформатизація, як національна галузева програма, дозволить впровадити систему електронної реєстрації, що сприятиме скороченню черг до кабінетів лікарів, а також електронну карту пацієнта, яка оптимізує роботу усіх учасників процесу надання медичної допомоги.
Було ухвалено ще дві міські цільові соціальні програми: Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки та "Освіта м. Покров на 2018 рік".
Всього на розгляд пленарного засідання виносилося 8 проектів рішеннь.
Поза чергою денною, присутні заслухали інформацію про результати діяльності за 2017 рік Нікопольської місцевої прокуратури, у тому числі Покровського відділення, яку озвучив заступник керівника прокуратури Олександр Войнов.
Депутати взяли до відома, але з багатьма зауваженнями, інформацію про діяльність Покровського міського відділення Національної поліції ГУНП у Дніпропетровській області за минулий рік. Показники щодо стану протидії злочинності на території міста, які озвучив в.о. начальника відділення Віктор Супрунюк, були досить оптимістичними. Зокрема, у порівнянні з 2016-м, на чверть зменшилася кількість крадіжок, на 40% грабежів, на 50% покращилася робота у сфері незаконного обігу наркотиків. До суду з обвинувальним актом направлено 4 кримінальних правопорушення щодо незаконних операцій з металобрухтом, у 2016 році не було жодного. Проте і депутатам і представникам громадських організацій робота поліції у даному напрямку а також щодо охорони громадського порядку видалася недостатньою. Інформація про діяльність поліції викликала тривалу дискусію.
Наступне засідання сесії анонсовано на 23 березня.
Прес-служба міського голови.