БЮДЖЕТ УЧАСТІ-2021: у Школі мистецтв облаштовано студію звукозапису

 

Проєкт «Стань зіркою» увійшов до п’ятірки лідерів цьогорічного парципаторного бюджетування. Його підтримали містяни, віддавши 418 голосів. Сьогодні Школа мистецтв може похвалитися успішною реалізацією творчої ідеї та показати перші результати роботи студії.

У новоствореній студії вирує творчий процес, тут записують, аранжирують – чаклують над звуком, створюючи музичні композиції. Студія так гармонійно вписалася у структуру закладу, що здається, вона існувала тут завжди. Насправді ж, те було мрією колективу, яку змогли втілити у життя завдяки Бюджету участі.

- Це справжня подія, бо тепер для вихованців і закладу відкриваються нові горизонти, - розповідає директор Ганна Доценко, - парципаторне бюджетування, запроваджене  міським головою Олександром Шаповалом, то можливість реалізувати свої ідеї, які будуть працювати на перспективу.

Студія звукозапису саме одне з таких починань, за словами директора, розробити проєкт допомогла начальник відділу культури Тетяна Сударєва, впроваджували його усім колективом школи. Колишній клас духових інструментів, що не експлуатувався з 90-х, привели до ладу.  Звукоізолювали приміщення, наповнили його необхідним обладнанням. Аудиторія змінилася до невпізнання, стала яскравою, затишною і сучасною.  

Тут юні музиканти можуть відчути себе справжніми артистами, бо потрапляють в іншу атмосферу. Звукозапис, то особливі навички, знання, досвід. Це процес, де мистецтво тісно переплітається з технічними знаннями роботи зі звуком. І цю першу сходинку до професійного вокалу, інструментального соло, діти долатимуть у рідній школі, поруч зі своїми викладачами. Початок цьому  покладено, у студії вже записувалися учні відділу народних інструментів – бандуристи, гітаристи та сольного співу. Результат перевершив всі очікування.

У колективу школи великі плани щодо подальшої роботи, цікаві ідеї на майбутнє. Вони прагнуть експериментувати, перебувати у постійному творчому злеті.

Ще один проєкт Бюджету участі - завершено. За час свого існування, з 2017 року, парципаторне бюджетування допомогло втілити десятки цікавих починань покровчан, котрі успішно розвиваються.

Прес-служба міського голови.